U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mediaverbod bij slachting biggen
De media zijn volgende week niet welkom als in de met varkenspest besmette gebieden de massaslachting van honderdduizenden jonge biggen zal beginnen.



Publieke omroep beboet om 'Borsato'
De acht publieke A-omroepen hebben van het Commissariaat voor de Media gezamenlijk een boete gekregen van 208.000 gulden voor het op Radio 3 ongeoorloofd campagne voeren voor de laatste cd van Marco Borsato.



Buitenlandse pers kritiseert ontvangst
De buitenlandse persvereniging in Nederland is verontwaardigd over de manier waarop zij gisteren door de gemeente Amsterdam is ontvangen. De gemeente had de buitenlandse correspondenten uitgenodigd om in de aanloop tot de Eurotop, die op 16 en 17 juni in Amsterdam wordt gehouden, de hoofdstad te leren kennen.



Frans-Amerikaanse media-oorlog om Zaïre
Alle betrokkenen bij de crisis in Zaïre proberen de media voor eigen doeleinden te gebruiken. Met de feiten neemt men het daarbij niet zo nauw.



Het is dringen voor aanstormende kunstenaars
Hoe stop je zo'n tweehonderd kunstwerken op iets meer dan honderdvijftig vierkante meter? Op Uitgelicht 2, de 'jongeren-tentoonstelling' op de Kunstrai hebben ze er een oplossing voor gevonden: bouw een houten patio met een omloop en stop die vervolgens zo vol als je maar kunt.



Filmmakers gemengd over plan Bolkestein De beroepsvereniging van film- en televisiemakers NBF reageert met gemengde gevoelens op het filmplan dat VVD-leider Bolkestein vorige week lanceerde. Dat blijkt uit een open brief van het bestuur van de NBF.



Grote films van Egoyan en Haneke over de dood
Pas in de tweede helft van het 50ste Festival International du Film komen de films tevoorschijn waar men niet snel over uitgepraat zal raken, in Cannes noch het komende bioscoopjaar overal elders.



Mastroianni-documentaire tegen zin van Deneuve vertoond
Lauren Bacall was er, helemaal in het zwart; de Dalai Lama was er, helemaal in het wit.



Maar nieuws is nieuws
Van sommige onderwerpen zou een mens álles willen weten, maar hij weet dat dat nooit gebeurt. Vrij Nederland komt laconiek met een halve pagina onthulling over een lek bij het opsporingsteam Randstad Noord & Midden.



Telegraaf en Wegener ruilen aantal huis-aan-huisbladen
De uitgeverijen Telegraaf en Wegener Arcade gaan onderling een reeks van huis-aan-huisbladen ruilen.



Kamer akkoord met onafhankelijk toezicht op telecom
Nederland krijgt een onafhankelijke toezichthouder voor de telecommarkt. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het voorstel daartoe van Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat).



Philips krijgt 176 mln voor chipcards
De verkoop van zijn verliesgevende chipkaartactiviteiten levert Philips 176 miljoen op.



Murdoch is weer helemaal terug in Japan
Het Japanse tv-avontuur van mediamagnaat Rupert Murdoch staat weer op de rails. In Tokio werd gisteren de deelname aangekondigd van de Japanse bedrijven Sony en Fuji-televisie aan Murdoch's Japan Sky Broadcasting (JSkyB), een digitaal satelliet-televisie projekt.



NRC Webpagina's
15 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)