U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Buitenlandse pers kritiseert ontvangst

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 15 MEI. De buitenlandse persvereniging in Nederland is verontwaardigd over de manier waarop zij gisteren door de gemeente Amsterdam is ontvangen. De gemeente had de buitenlandse correspondenten uitgenodigd om in de aanloop tot de Eurotop, die op 16 en 17 juni in Amsterdam wordt gehouden, de hoofdstad te leren kennen.

Volgens de voorzitter van de persvereniging, de Duitse correspondent H.P. Hetzel, was alleen de ontmoeting gisterochtend met burgemeester Patijn de moeite waard. ,,De rest van de dag was verloren tijd. We hadden gerekend op achtergrondgesprekken, bijvoorbeeld met een bankier over Amsterdam als financieel centrum. We hebben niet eens een bezoek aan de Nederlandsche Bank gebracht waar straks de top plaatsheeft. Het is een gemiste kans voor Amsterdam'', zo zei hij. Burgemeester Patijn zal schriftelijk op de hoogte worden gesteld van het ongenoegen van de correspondenten.

Tijdens een rondvaart door de grachten stortten volgens Hetzel Nederlandse cameraploegen zich op de buitenlandse journalisten. ,,Wij kwamen om ons te laten informeren maar in plaats daarvan moesten wij de pers te woord staan'', aldus Hetzel. Tijdens de rondvaart werd de boot door 'autonome/anti-imperialistiese Eurotoppertjes' bekogeld met verfbommen. ,,Gelukkig was het slecht weer, dus was het dak dicht'', verzuchtte projectmanager Euro-top A. Verdellen na afloop.

NRC Webpagina's
15 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)