U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Cahier Baan

Nieuws

Achtergrond

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Nieuws

Baanbeleggers geven niet op
(22 augustus 2000)
De stichting Baaninvestors doet nog een poging personeel en aandelen veilig te stellen. Een laatste stuiptrekking, zeggen analisten.

Invensys drukt koop Baan door
(19 augustus 2000)
et Britse Invensys heeft de overname van het kwakkelende softwarehuis Baan gisteren volgens verwachting doorgezet. Tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering stemde de meerderheid van de aandeelhouders Baan in met de overname van de bezittingen en schulden van het bedrijf. Aangezien Invensys reeds 75 procent van de aandelen heeft, was de vergadering eigenlijk een formaliteit.

Laat de ware ING zijn gezicht laten zien
(5 augustus 2000)
Eerst niet, toen wel, nu weer niet. Baan-belegger ING gaat niet in op het bod van Invensys. Passend in ING's rol als grootaandeelhouder in Nederland, of korte baan werk?

ING kiest bij Baan voor fiscale teruggave
(3 augustus 2000)
Bank en verzekeraar ING heeft het pakket van ongeveer 5 procent van de aandelen van het financieel verzwakte softwarebedrijf Baan toch niet aangemeld voor het overnamebod van het Britse industriële conglomeraat Invensys.

Redding Baan toont verruwing bij overnames
(2 augustus 2000)
Snelle toetsing van informatie en methodes die bij fusies worden gebruikt, wordt in Nederland node gemist, meent Menno Tamminga.

Britten grijpen macht bij Baan na rappe opkoopactie
(27 juli 2000)
Het Britse industriële conglomeraat Invensys heeft gistermiddag meteen het heft in handen genomen bij het bijna failliete softwarebedrijf Baan. Dat gebeurde na een razendsnelle, maar ongebruikelijke overname van alle zaken. Invensys zet dwarsliggende aandeelhouders buiten spel door de vennootschap Baan snel te liquideren. Het heeft direct eigen mensen aan sleutelposities toegevoegd.

Baan is een sterfhuis zonder doden
(27 juli 2000)
Softwarebedrijf Baan, hoogvlieger van het volkskapitalisme, is verkocht alsof het bedrijf bankroet is. En dat is het ook bijna. Twee trouvailles met een navrante kant.

'Leg je ei, zeiden ze. Doe 't in godsnaam'
(27 juli 2000)
Het Britse conglomeraat Invensys heeft gisteren Baan feitelijk ingelijfd door alle bezittingen en schulden van het softwarebedrijf te kopen. Beleggers met driekwart van de Baan-aandelen willen het bod wel, een kwart heeft zich niet gemeld. Uit ongenoegen of onwetendheid. Vijf vragen voor interim- topman P. Everaert en financieel directeur R. Ruijter, die een half jaar geleden van Philips overkwam.

Invensys doet bod op aandelen van Baan toch gestand
(26 juli 2000)
Het Britse industriële conglomeraat Invensys doet zijn bod op softwarebedrijf Baan gestand. De Britten schorten de voorwaarde van aanmelding van 95 procent van het aandelenkapitaal op. Beleggers met ongeveer 75 procent van de aandelen hebben zich gistermiddag, toen het eerder al verlengde bod afliep, aangemeld, zo heeft Invensys vanmiddag bekend gemaakt.

Invensys zweet, Baan zweet
(25 juli 2000)
Vanmiddag beslissen beleggers over het lot van softwarebedrijf Baan. Krijgt Invensys genoeg aandelen Baan binnen op zijn bod? De beurs zweet, Invensys klinkt wanhopig, Baan wacht.

Beleggers Baan schermen met actie bij rechter
(24 juli 2000)
De stichting Baaninvestors, die 20 procent van het aandelenkapitaal van softwarebedrijf Baan zegt te vertegenwoordigen, schermt met een spoedprocedure bij de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof om uitstel te forceren van het bod van Invensys op Baan.

Beleggers Baan kiezen eieren voor hun geld
(22 juli 2000)
Nu ING over de brug is, zo schatten banken, zal het gros van de kleine beleggers in Baan zijn stukken aanbieden bij Invensys.

ING wil toch belang Baan kwijt
(20 juli 2000)
Bank en verzekeraar ING gaat wel in op het bod op het softwarebedrijf Baan van de Britse onderneming Invensys. Baan zelf meldde verder oplopende verliezen in het afgelopen tweede kwartaal.

ING kiest eieren voor zijn geld
(20 juli 2000)
ING leek niet straffeloos te kunnen afkoersen op een faillissement van Baan. De bank en verzekeraar is toch bereid om het belang te verkopen. Het financiële belang van ING op korte termijn weegt niet op tegen de schade die het concern aanricht aan de samenleving en aan zijn eigen reputatie.

'Baan kan niet verder zonder bod Invensys'
(18 juli 2000)
De problemen voor softwareproducent Baan stapelen zich op. De omzet in 1999 is met 16 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor en kwam uit op 619 miljoen dollar (1,45 miljard gulden). Het verlies bedroeg 311 miljoen dollar (731 miljoen gulden). Het bedrijf verwacht het tweede kwartaal van dit jaar met een negatief eigen vermogen af te sluiten.

Baan bang voor gewetenloze belegger
(17 juli 2000)
In paginagrote adverties roept Baan beleggers op een faillissement te voorkomen door in te gaan op het bod van Invensys. Wat drijft ING, een grote belegger in Baan, om zijn stukken niet aan te melden?

Baan blijft mogelijk op de beurs
(8 juli 2000)
De beursnotering van softwarehuis Baan blijft gehandhaafd als na het bod van de Britse Invensys, dat donderdag afloopt, minder dan 95 procent van de aandelen Baan bij de bieder is aangemeld.

'Invensys krijgt geen 95 procent van Baan'
(30 juni 2000)
Het Britse Invensys, kandidaat voor overname van het noodlijdende softwarehuis Baan, krijgt waarschijnlijk niet de verlangde 95 procent van de aandelen in handen.

Baan discrimineert beurs
(28 juni 2000)
De aandeelhouders van Baan vergaderen morgen. Wellicht voor het laatst. Onderwerp: het bod van Invensys. Amerikaanse beleggers hebben meer informatie gekregen dan Nederlandse.

Kosten bij Baan 'bleven te hoog'
(20 juni 2000)
De ingrijpende reorganisaties bij Baan hebben het kostenniveau van het softwarebedrijf in de afgelopen tweeënhalf jaar onveranderd gelaten. Dat heeft bestuursvoorzitter A. Yurko van Invensys vanmorgen gezegd op een personferentie in Amsterdam.

VEB: actie justitie tegen Vanenburg
(16 juni 2000)
De 'beurswaakhond' Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) moet aangifte doen bij justitie tegen Vanenburg Group, de beleggingsmaatschappij van de broers/oprichters van softwarebedrijf Baan, wegens verdoezeling van verkopen van aandelen Baan.

Beleggers boos op broers Baan
(15 juni 2000)
Beleggers zijn woedend over het feit dat beleggingsmaatschappij Vanenburg Group van de gebroeders Baan de verkoop van grote pakketten aandelen in het softwarebedrijf Baan maandenlang heeft verdoezeld.

Formalisering Brits bod op Baan nabij
(15 juni 2000)
Het Britse Invensys verwacht maandag aanstaande zijn bod van 2,85 euro op de aandelen Baan te formaliseren. Het reddingsplan van aandeelhouders onder leiding van E. Sonneveldt is volgens Invensys "in het geheel niet" van invloed op de overnameplannen van het bedrijf.

'Baan is terug in de markt'
(8 juni 2000)
Na een lange zoektocht vindt Baan waarschijnlijk onderdak bij het Britse Invensys. Een interview met de kersverse topman van Baan. En met zijn nieuwe baas.

Baan en de risico's van beleggen
(3 juni 2000)
Help, we verzuipen! Softwareproducent Baan schreeuwde de voorbije maanden wanhopig om een handreiking. Maar potentiële helpers haalden ongeïnteresseerd de schouders op en lieten het noodlijdende bedrijf uit Barneveld spartelen.

Beleggers Baan berusten
(2 juni 2000)
De koers van het aandeel van het Barneveldse bedrijf Baan is vanochtend met een kleine 8 procent gedaald tot 2,76 euro.

Baan komt in Britse handen
(31 mei 2000)
Het Britse elektronicabedrijf Invensys heeft vanochtend een bod uitgebracht op het noodlijdende softwarebedrijf Baan. Het bestuur van Baan steunt het bod. Vakbonden reageren opgelucht.

Verlies van Baan valt hoger uit
(20 april 2000)
Softwareproducent Baan heeft over de eerste drie maanden van dit jaar een veel slechter resultaat behaald dan was verwacht. Het aandeel reageerde vanochtend met een maximaal koersverlies van 10 procent.

Baan wil van Amerikaanse invloed af
Automatiseerder Baan heeft opnieuw last van forse tegenwind. President-commissaris J. Janssen over de toekomst van het bedrijf en de negatieve publiciteit. 'Zo langzamerhand is het ook nieuws als de portier bij Baan opstapt.'

Baan lijdt verlies, bestuurder weg en beurskoers stort in
(4 januari 2000)
Het softwarebedrijf Baan gaat opnieuw banen schrappen om de aanhoudende verliezen te stoppen. M. Coleman, minder dan een jaar geleden aangetreden als bestuursvoorzitter, stapt op.

NRC Webpagina's
22 augustus 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad