U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
Lux

Profiel

Agenda

Boeken

Cultureel Supplement

Zaterdags Bijvoegsel

Magazine

Deze week in de bijlagen van NRC Handelsblad:

Magazine
Calvinistisch snoepen
Het dropje is calvinistisch snoepgoed, een symbool van nationale identiteit en een culinaire uitdaging voor de dwarse kok.
(3 maart 2001)


Poppenkindjes
Op 1 januari waren er in Rotterdam 1.702 tienermoeders. De gemeente bedacht talrijke 'trajecten' om ze te begeleiden, maar het succes bleef uit. De wethouder wil ze strenger behandelen. 'Ze hebben hun baby als chantagemiddel.'
(28 april 2001)


Big Brother gebreideld
In voetbalstadions, langs uitgaansstraten, op de tram: overal rukt het cameratoezicht op. Alles ten koste van de privacy van de burger. Een nieuw systeem van kpn gaat misbruik tegen.
(28 april 2001)


Nihilisme op een koopje
Nihilisme komt het hardst aan in een cultuur die nog vol overtuiging in haar eigen illusies gelooft, zoals W.F. Hermans merkte in het Nederland van de jaren vijftig en zestig. Maar hoe nu nog te verontrusten? Arnon Grunberg in het voetspoor van Erasmus op zoek naar weerstand.
(27 april 2001)

Forrest Gump in 1200
Umberto Eco keert in 'Baudolino' terug naar de Middeleeuwen. Liefhebbers van historische romans met komische dubbele bodems, worden niet teleurgesteld. Maar Eco zet de lezer wel aan het werk.
(27 april 2001)


Laat het zien, verkoop het
Voormalig tv-tycoon Joop van den Ende heeft een bestemming gevonden voor zijn fortuin : de kunst. "Kunst moet bij een breder publiek worden gebracht."
(27 april 2001)


Verkeersveiligheid
Vanaf dinsdag 1 mei krijgen ook fietsers voorrang van rechts. Een maatregel die past in het beleid om het steeds drukker wordende verkeer voor alle gebruikers veiliger te maken. Dat is ook nodig. Jaarlijks overlijden in Nederland rond de duizend mensen na een verkeersongeval; in Europa ligt het aantal verkeersdoden op ruim 40.000 per jaar. Prijs per slachtoffer: één miljoen euro.
(26 april 2001)


De Dolste Dwaze Dag
Wie het Nederlandse volk wil leren kennen, moet op Koninginnedag naar Amsterdam gaan. Alles wat aan gekte in het land losbreekt, vindt daar in het kwadraat plaats. Buitenlanders reageren met wisselend enthousiasme op dit fenomeen.
(26 april 2001)

NRC Webpagina's
28 APRIL 2001

Archief Supplement


Den Haag


Economie
Economie


Apestaartje


Digitale Leestafel


Economie voor Jou

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad