U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Cahier Baan

Nieuws

Achtergrond

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Beleggers Baan schermen met actie bij rechter

Door onze financiële redactie
AMSTERDAM, 24 JULI. De stichting Baaninvestors, die 20 procent van het aandelenkapitaal van softwarebedrijf Baan zegt te vertegenwoordigen, schermt met een spoedprocedure bij de Ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof om uitstel te forceren van het bod van Invensys op Baan.

Morgenmiddag om drie uur loopt de aanmeldingstermijn van het bod van Invensys af. De stichting Baaninvestors, die beleggers bundelt die tegen het bod van Invensys zijn, verspreidde afgelopen weekeinde een persbericht over het voornemen tot een spoedprocedure. De stichting heeft naar eigen zeggen informatie over de financiële gang van zaken bij Baan van begin dit jaar, die gunstiger was dan wat Baan toen zelf naar buiten bracht. Een woordvoerder van de stichting was vanochtend niet voor commentaar bereikbaar, terwijl de griffie van de Ondernemingskamer vanochtend nog geen verzoek om een spoedprocedure van de stichting of van een advocaat had binnengekregen. Invensys biedt 2,85 euro per aandeel Baan. De koers van de aandelen van Baan herstelde zich vanochtend licht op de Amsterdamse effectenbeurs van de daling van afgelopen vrijdag en won 4 eurocent op een koers van 2,55 euro. Het verschil tussen de koers en de biedprijs van Invensys duidt er volgens handelaren op dat de financiële markt de afloop van het bod uiterst onzeker vindt. Onder normale omstandigheden ligt de beurskoers van een bedrijf waarop een bod is gedaan dat door de directie en commissarissen wordt gesteund, zoals bij Baan het geval is, net iets onder de geboden prijs.

Invensys heeft zijn bod anderhalve week geleden verlengd nadat was gebleken dat slechts 58 procent van het aandelenkapitaal van Baan was aangemeld. Invensys wil 95 procent van de aandelen, dat is de grens waarbij een bieder de rest van de aandelen van een bedrijf via een juridische procedure in bezit kan krijgen. Vorige week besloot bank en verzekeraar ING zijn belegging van ongeveer 5 procent ook aan te melden. Baan en Invensys gingen in het weekeinde verder met hun advertentiecampagne om beleggers te overtuigen dat zij hun effecten moeten aanmelden.

NRC Webpagina's
24 juli 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad