U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Cahier Baan

Nieuws

Achtergrond

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Formalisering Brits bod op Baan nabij

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 15 JUNI. Het Britse Invensys verwacht maandag aanstaande zijn bod van 2,85 euro op de aandelen Baan te formaliseren. Het reddingsplan van aandeelhouders onder leiding van E. Sonneveldt is volgens Invensys "in het geheel niet" van invloed op de overnameplannen van het bedrijf.

Sonneveldt is er nog altijd niet in geslaagd te bewijzen dat hij echt 19,6 procent van de aandelen Baan vertegenwoordigt. Wel heeft hij contact opgenomen met Baan en de Amsterdamse effectenbeurs. "Wij zullen de komende week meer aandeelhouders verzamelen die ons emissieplan [250 miljoen aandelen tegen 2,50 euro] steunen", aldus Sonneveldt vanmorgen.

Uit documenten die Baan gisteren bij de Amerikaanse toezichthouder op de beurs heeft gedeponneerd blijkt dat het bestuur van Baan mag terugkomen op zijn aanbeveling van het Invensysbod als er een aantrekkelijker voorstel komt. Gebeurt dit, dan moet Baan Invensys schadevergoeding betalen.

De gedeponeerde documenten laten nog eens zien hoe acuut de problemen van Baan waren. "De overeenkomst die Baan had met [de Amerikaanse zakenbank] Bear Stearns zou waarschijnlijk onvoldoende zijn geweest om een positief eigen vermogen vast te houden in het tweede kwartaal van 2000". Met een negatief eigen vermogen zou een einde zijn gekomen aan Baans officiële beursnotering.

NRC Webpagina's
15 juni 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad