24/7 Media Europe ad
Vrijdag 23 juni 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Binnen een uur na elke wedstrijd: Uitslagen, wedstrijdverslagen en het laatste EK-nieuws.


Filmimpressie van Oerol

Kakkerlakken en andere beestjes in Profiel Ongedierte.
@: Patent op hyperlinks.
De Stemming Tweede Kamer vrijaf voor Frankrijk-Nederland?
Studiehuis.nrc.nl, de website voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs.
In het nieuws:
Dossier EK 2000
Cahier Derde Woensdag
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Microsoft
Dossier Telecom
WASHINGTON - Foto's van geologische formaties op de planeet Mars kunnen volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wijzen op de aanwezigheid van water.

'Officieren achter geweld Molukken'
President Wahid van Indonesië heeft geen greep op een groepje legerofficieren, onder wie een driesterrengeneraal, dat zijn democratische hervormingen poogt te ondermijnen door te stoken in de Molukken.

Justitie zoekt tweede trucker in zaak-Dover
In het onderzoek naar het dodentransport van 58 Chinese immigranten maakt justitie jacht op een Nederlandse vrachtwagenchauffeur die tweeënhalve maand geleden in Dover al werd betrapt met 50 illegale Chinezen in zijn truck.

'Dover' stemt België nederig
Het Belgische parlement hield gisteren een spoeddebat over de 58 dode Chinese verstekelingen. Er was kritiek op de Belgische autoriteiten, maar politieke gevolgen zal het drama niet hebben.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Voetbalsupporter:
'Pas als er ook
bier is op Mars
hoef ik er heen'

Airbus bouwt grootste vliegtuig
Vliegtuigbouwer Airbus wordt omgevormd tot een volledig particulier bedrijf. Daarmee is de laatste hindernis weggenomen om de A3XX 'superjumbo' te gaan bouwen, het grootste verkeersvliegtuig ter wereld voor 555 tot 800 passagiers.

Prijzen op huizenmarkt stimulans voor economie
De gestegen huizenprijzen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een forse economische impuls. In de periode van 1996 tot 1999 hebben Nederlanders massaal de overwaarde van hun eigen huis verzilverd door het oversluiten van de bestaande hypotheek of het nemen van een tweede hypotheek.

 
'I'd like to give you a schouderklopje'
Universiteiten bieden steeds vaker studies in het Engels aan om buitenlandse studenten te trekken en Nederlandse studenten voor te bereiden

Libanezen móeten rouwen om Hafez al- Assad
Syrië heeft een doorslaggevende invloed in Libanon. Na het overlijden van de Syrische president werd duidelijk gemaakt dat zijn repressieve systeem onverminderd van kracht blijft.

Man in gouden jurk verdwijnt tussen het helmgras
Een zoektocht naar UFO's, een erotische kippenren en een dreigende mars van vrouwen met zwaaiende koekenpannen waren gisteren te zien en te beleven op het Oerol Festival op Terschelling waar veelbelovend theatertalent de kans krijgt zich te ontwikkelen.

'M'n kinderen krijgen een paar procent'
Bill Gates, oprichter van softwarebedrijf Microsoft, besteedt nu vrijwel al zijn tijd met de programmeurs. Een lunch met de rijkste man ter wereld.

De Turkse bank doet in EK-kaarten
Turkije heeft zich onverwachts gekwalificeerd voor de kwartfinale. Hoe komen de supporters zo snel aan kaarten?


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Het spoor, de Kamers
De Algemene Rekenkamer heeft harde woorden gesproken aan het adres van opeenvolgende ministers van Verkeer en Waterstaat. De gegevens waarop het beleid was gebaseerd om een goederenspoorlijn van de Rotterdamse haven naar het Duitse achterland aan te leggen waren vaak onvolledig of gebrekkig.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Rome is zwart
Stralende onoverwinnelijke Romeinen met gouden borstplaten figureerden in historische spektakelfilms als 'Ben Hur' en 'Spartacus', veertig jaar geleden. In 'Gladiator', de nieuwe Romeinse massafilm uit Hollywood, is dat anders.

B O E K E N
* Digitale vingerwijzingen
Internet wordt vaak geroemd als het meest democratische medium. Anders dan bij de oude media - kranten, radio, televisie etc. - is de verspreiding van informatie niet langer eenrichtingsverkeer, maar kan de consument nu zelf actief op zoek naar zaken die hem of haar interesseren.

B O E K E N
* Betalen om te bladeren
Internet kan de positie van patiënten in de gezondheidszorg aanzienlijk versterken, zegt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg in een recent advies. De raad spoort minister Borst (Volksgezondheid), instellingen en patiëntenorganisaties aan om snel een 'gezondheidsportaal' in te richten op het net.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad