U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Niet muis maar de computer bron RSI'
Niet de muis maar de computer veroorzaakt RSI-klachten. Ten onrechte werd er voorheen vanuit gegaan dat de muis de veroorzaker zou zijn van een zogenoemde Repetitive Strain Injury.

'M'n kinderen krijgen een paar procent'
Bill Gates, oprichter van softwarebedrijf Microsoft, besteedt nu vrijwel al zijn tijd met de programmeurs. Een lunch met de rijkste man ter wereld.

Microsoft onthult softwareplannen
Microsoft wil de komende jaren een nieuwe generatie software ontwikkelen waarin het besturingssysteem, internet en toepassingen worden gecombineerd. De nieuwe programmatuur is Microsoft.Net gedoopt.

Slim schietspel verlegt grenzen
Het heeft lang geduurd, maar sinds kort ligt eindelijk de opvolger van de gigantische Nintendo 64-hit GoldenEye in de winkels. En, goed nieuws, na alle hype stelt Perfect Dark niet teleur. Het moment dat je je Nintendo 64 aanzet ben je de twee lange jaren van wachten vergeten en word je in de futuristische wereld van geheim agente Joanna Dark gesleurd.

Een dubbeltje per klik
British Telecom heeft iets slims bedacht. Het telefoonbedrijf heeft eindelijk een manier gevonden om geld te verdienen met internet. Iemand binnen het bedrijf is vorige week te binnen geschoten dat BT in de jaren zeventig een patent heeft aangevraagd voor een informatiesysteem dat erg lijkt op hyperlinks op een website. In 1989 is het patent toegekend.

Beursgang Wanadoo
France Telecom gaat zijn internetdivisie Wanadoo naar de beurs brengen. Het Franse telecombedrijf wil met de beursgang zo'n 25 miljard euro (55 miljard gulden) ophalen, aldus welingelichte bronnen. Beleggers kunnen van 30 juni tot 13 juli inschrijven op ongeveer 15 procent van de aandelen Wanadoo. De uitgifteprijs wordt vastgesteld op 18 juli.

Uitgever SDu ziet winst stijgen
Uitgever SDu heeft vorig jaar de winst zien stijgen met ruim 16 procent naar 28 miljoen gulden, bij een omzet die met 6 procent terugliep naar 228 miljoen gulden. Dit blijkt uit het jaarverslag 1999. Het verbeterde bedrijfsresultaat is vooral te danken aan de verkoop van het 40- procentsbelang in printbedrijf Datus/CAK en de verkoop van kunsttijdschriften. De staat krijgt als enige aandeelhouder een dividend van 11 miljoen gulden uitgekeerd. Het verzelfstandigde staatsbedrijf boekte in 1998 nog een winstval met 11 procent, onder meer door het wegvallen van de telefoonboekenproductie. Voor 2000 verwacht SDu een "fractioneel" hoger resultaat. (ANP)

Stephan Sanders gastschrijver
De essyaist Stephan Sanders is het komende najaar gastschrijver bij de Rijksuniversiteit Groningen. In oktober en november zal hij enige hoorcolleges en een werkcollege verzorgen. Als gastschrijver vervangt hij Anil Ramdas, die correspondent voor NRC Handelsblad in India wordt. (ANP)


Door de regenwouden van Zuid-Amerika banen een aantal ontdekkingsreizigers zich een weg. Ze maken een documentaire over het ecologische systeem. Een dagelijks dagboek wordt online bijgehouden en zo kan iedereen achter de computer mee. Het team volgt onder meer biochemici die zoeken naar een medicijn tegen kanker. De site bevat naast het dagboek ook foto's, videobeelden en geluidsfragmenten.


(www.runningmanonline.com)

NRC Webpagina's
23 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad