U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Officieren achter geweld Molukken'
President Wahid van Indonesië heeft geen greep op een groepje legerofficieren, onder wie een driesterrengeneraal, dat zijn democratische hervormingen poogt te ondermijnen door te stoken in de Molukken.

Justitie zoekt tweede trucker in zaak-Dover
In het onderzoek naar het dodentransport van 58 Chinese immigranten maakt justitie jacht op een Nederlandse vrachtwagenchauffeur die tweeënhalve maand geleden in Dover al werd betrapt met 50 illegale Chinezen in zijn truck. De man wordt beschouwd als een cruciale Nederlandse handlanger van een internationaal mensensmokkelsyndicaat dat verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van 58 Chinezen in Dover, afgelopen weekeinde.

Airbus bouwt grootste vliegtuig
Vliegtuigbouwer Airbus wordt omgevormd tot een volledig particulier bedrijf. Daarmee is de laatste hindernis weggenomen om de A3XX 'superjumbo' te gaan bouwen, het grootste verkeersvliegtuig ter wereld voor 555 tot 800 passagiers.

Prijzen op huizenmarkt stimulans voor economie
De gestegen huizenprijzen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een forse economische impuls. In de periode van 1996 tot 1999 hebben Nederlanders massaal de overwaarde van hun eigen huis verzilverd door het oversluiten van de bestaande hypotheek of het nemen van een tweede hypotheek. Van het opgenomen geld is 32 miljard gulden uitgegeven aan woningverbetering en consumptieve bestedingen, terwijl 7 miljard is gebruikt voor het aflossen van leningen en het doen van beleggingen.

Vijftien doden bij brand in hotel in Australië
Zeker vijftien toeristen zijn vandaag om het leven gekomen bij een brand in een hotel in het Australische Childers. Het hotel werd vooral gebruikt door jonge toeristen die als plukkers op boerderijen in de omgeving werken om hun reis te bekostigen. Onder de doden zijn twee Nederlanders.

Voor dood Sybine Jansons 20 jaar
De rechtbank in Utrecht heeft vanmorgen een 38-jarige man veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens doodslag op de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn en de verkrachting van twee andere vrouwen.

Raad eist vertrek burgemeester
De gemeenteraad van Middelburg wil dat burgemeester L. Spar van der Hoek onmiddellijk opstapt. In een motie vraagt de raad minister De Vries (Binnenlandse Zaken) de burgemeester te schorsen in afwachting van zijn ontslag.

Doodvonnis in Texas voltrokken
Ondanks protesten is de wegens moord terdoodveroordeelde Gary Graham vannacht in Texas door middel van injecties ter dood gebracht. Hij zat negentien jaar in een dodencel.

Gouden Strop voor De Zwaan
De schrijver Peter de Zwaan heeft de Gouden Strop gewonnen voor het beste spannende boek met 'Het alibibureau'. De sponsoring van de prijs (25.000 gulden), nu nog in handen van Bruna, wordt mogelijk overgenomen door mediaconcern John de Mol Produkties.

Aalbers zet stap tegen Vitesse
Voormalig Vitesse-voorzitter Aalbers heeft voor 7,5 miljoen gulden beslag laten leggen op de bankrekening van de Arnhemse voetbalclub.

Zes maanden cel voor Engelse fan
Een 33-jarige Engelse voetbalsupporter is vanochtend in Brussel tot zes maanden cel veroordeeld wegens geweld tegen de politie op 17 juni, na de EK-wedstrijd Engeland-Duitsland.

Morgen veel buien, kans op onweer en weinig zon. Maxima rond 16 graden. Matige tot vrij krachtige westenwind. Vooruitzichten tot en met woensdag: Aanhoudend koel en buiig weer. Maximumtemperaturen tussen 15 en 17 graden.

NRC Webpagina's
23 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad