U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Actieve rol KPN en Philips in tv-affaire
KPN en Philips hebben actief meegewerkt aan omstreden privébetalingen aan de topmannen van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) en SBS-Europa. De concerns betaalden vijf miljoen gulden aan drie directeuren van deze tv-ondernemingen die in ruil onder meer bij HMG en SBS6 nieuwe contractenmoesten loskrijgen voor een gezamenlijke dochteronderneming van KPN en Philips.


E C O N O M I E :


Transporteurs dreigen afvoer varkens te staken
Transporteurs van varkens in de met varkenspest besmette gebieden stoppen morgen met hun werk als het ministerie van Landbouw er niet voor zorgt dat hun wachttijden worden teruggebracht en er een ontheffing komt op de wettelijke regeling voor rij- en rusttijden. Dit heeft de Vereniging van Samenwerkende Veetransporteurs (SAVEETRA) het ministerie laten weten.


H O O F D A R T I K E L :


Baskisch verdriet
Spanje heeft andermaal bewezen dat als het er op aan komt het volk massaal de straat op trekt om zijn verontwaardiging te tonen over de wreedheden van het terrorisme. Het miljoenenprotest tegen de moordcommando's van de Baskischeafscheidingsbeweging ETA is massaal, oprecht en indrukwekkend. Het probleem van de ETA is echter complex en hardnekkig.


S P O R T :


Duitser Ullrich in gele trui Tour de France
De Duitser Jan Ullrich heeft de tiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De 23-jarige renner kwam na een zware rit met beklimmingen alleen aan in het hoog gelegen Andorra-Arcalis. De nieuwe favoriet uit de Telekom-ploeg van titelverdediger Bjarne Riis nam de gele trui over van de Fransman Cédric Vasseur.


C O L U M N :


Tussen vrede stichten en bezetten
Het zou wel opmerkelijk zijn geweest als de veroordeling van Dusko Tadic in Den Haag en de arrestatie van, eindelijk, een belangrijker verdachte in Bosnië niet met enig geweld door hun vrienden was beantwoord. Tot dusver is er één 'autobom' ontploft - wapen van geniepig terrorisme - en verder is het bij dreigementen gebleven. ,,Somalië is kinderspel bij wat u hier te wachten staat'', enz. Om de prijs van zijn arrestatie op te drijven heeft Karadzic zijn lijfwacht versterkt. Waar is de tijd gebleven dat hij met de Derde Wereldoorlog dreigde?


F I L M & V I D E O :


Love Serenade Shirley Barrett
Een dorp waar de cd onbekend is

Private parts Betty Thomas
De scheten van dj Howard Stern

2 Days in the Valley John Herzfeld
Ontmoetingen in een vallei vol met mensen die het niet maakten

The Basketball Diaries Scott Kalvert
Van basketballer tot junk tot dichter

Happy Gilmore Dennis Dugan
Een schreeuwende golfer zonder ruitjesbroek

Hitchcock Alfred Hitchcock
Rich and Strange

De Sterren
Leonardo DiCaprio

NRC Webpagina's
16 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)