U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Actieve rol KPN en Philips in tv-affaire
KPN en Philips hebben actief meegewerkt aan omstreden privébetalingen aan de topmannen van de Holland Media Groep (RTL4, RTL5 en Veronica) en SBS-Europa. De concerns betaalden vijf miljoen gulden aan drie directeuren van deze tv-ondernemingen die in ruil onder meer bij HMG en SBS6 nieuwe contracten moesten loskrijgen voor een gezamenlijke dochteronderneming van KPN en Philips.



Authentiek misbruik van beeldrecht verdient clementie
De Stichting Beeldrecht stuurde een weekblad onlangs een rekening voor publicatie van een foto van een vergadering in de Tweede Kamer waarop ook daar aanwezig kunstwerk van Rudy van de Wint stond.



Een probleempje oplossen in de privé-sfeer
Het is een avond in de lente van 1995 als in het Loosdrechtse restaurant De Vier Linden de top van de Nederlandse commerciële televisie een probleempje in de privé-sfeer moet oplossen. Huib Boermans, Henri Roemer (directeuren RTL4, RTL5) en Freddy Thyes (ex-RTL en nu SBS6) willen af van hun belang in Brokerline, een dochteronderneming van Teleworld.



Radiopareltje: America One
Geheel vrijwillig een ontzettend goed radiostation steunen met een regelmatige bijdrage, via je creditcard (Mastercard, Visa en American Express geaccepteerd) - dat is wel een heel erg chic idee.



Skûtsjesilen
De website van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen informeert over deze traditionele Friese zeilwedstrijden (tot en met 25 juli). Al in de vorige eeuw zeilden schippers in skûtsjes (platbodems) om het hardst. Tegenwoordig is het professioneel georganiseerd, vroeger waren het hoofdzakelijk kroegbazen die schippers lieten racen in de hoop meer drank te verkopen. De uitslagen kunt u dagelijks per e-mail ontvangen. Er is ook een prijsvraag. (www.skutsjesilen.nl)



NRC Webpagina's
16 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)