` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

BVD: moslimorganisaties ondermijnen integratie
DEN HAAG, 16 JULI. Binnen diverse moslimorganisaties in Nederland winnen anti-Westerse stromingen en opvattingen aan kracht die de integratie van islamieten in de Nederlandse samenleving tegenwerken. Dat schrijft de leiding van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) in het vandaag uitgekomen jaarverslag over 1996.

Mode-ontwerper Versace in VS vermoord
WASHINGTON, 16 JULI. De wereldberoemde Italiaanse mode-ontwerper Gianni Versace, die de Italiaanse mode-industrie in de jaren tachtig nieuw leven inblies, is gisterochtend voor zijn villa in de Amerikaanse badplaats Miami Beach doodgeschoten. De politie verdenkt een voortvluchtige seriemoordenaar van de aanslag.

Annan: bestuur bij VN verbeteren
ROTTERDAM, 16 JULI. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft vanmiddag in New York voorgesteld een reeks bestuurlijke verbeteringen door te voeren, duizend staffuncties te schrappen en kosten voor beheer met eenderde te verminderen. Zijn hervormingsplan moet de VN doelmatiger maken.

Toekomst EU staat in teken van vijf nieuwe leden
STRAATSBURG, 16 JULI. De Europese Unie moet toetredingsonderhandelingen beginnen met vijf landen uit Midden- en Oost-Europa. Dat adviseert de Europese Commissie in haar vandaag aan het Europees Parlement gepresenteerde Agenda 2000 - voorstellen voor de politieke, financiële en agrarische toekomst van de Europese Unie.

Kabinet moet 'Securitel-lijst' openbaar maken
DEN HAAG, 16 JULI. Het kabinet moet uiterlijk maandag de zogeheten Securitel-lijst openbaar maken. Op deze lijst staan besluiten die mogelijk niet toepasbaar zijn omdat ze niet zijn aangemeld bij de Europese Commissie. Dit heeft de president van de Haagse rechtbank beslist in een kort geding. Het kabinet legt zich hierbij neer.

Aznar: wettelijke actie tegen ETA
MADRID, 16 JULI. De Spaanse premier Aznar heeft nieuwe wettelijke maatregelen tegen de Baskische afscheidingsbeweging ETA beloofd. De regerende Partido Popular vreest voor de veiligheid van haar leden in Baskenland. Na de moord op het raadslid Blanco zijn nieuwe dreigementen geuit.

Schmitz krijgt steun van Kamer
DEN HAAG, 16 JULI. Staatssecretaris Schmitz blijft erbij dat de Turkse familie Gümüs Nederland uit moet. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt haar. D66 en PvdA willen wel dat Schmitz een laatste poging doet om de familie in Nederland te houden.

Gevluchte Zwitser mag in VS blijven
WASHINGTON, 16 JULI. De voormalige Zwitserse bankemployé Christopher Meili, in mei naar de VS gevlucht, mag zich van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met zijn gezin in de VS vestigen. Meili ontdekte bij zijn werkgever documenten die klaar stonden bij de papiervernietiger. Ze hadden betrekking op de Tweede Wereldoorlog en het nazigoud.

Center Parcs stapt uit Air Miles
ROTTERDAM, 16 JULI. Spaarders van Air Miles kunnen vanaf 1 november niet langer boeken bij de vakantieparken van Center Parcs. Center Parcs stopt met dit spaarprogramma. Air Miles gaat in zee met Vendex-dochter Gran Dorado.

NRC Webpagina's
16 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)