U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Nijdige mevrouw Rabin laat ijspegels van tv spatten
Annemarie Oster is onlangs op de koffie geweest bij Albert Mol (goh, leeft die nog?). Ze doet er verslag van in Vara's TV-magazine deze week. Vier pagina's lang rommelen Oster en Mol in de oude doos. Vroeger, toen de Nederlandse tv maar twee zenders kende, was het Avondje AVRO veruit favoriet. De quiz Wie van de Drie was een absolute topper, mede dankzij de stoute grapjes van Albert Mol en de koele ironie van Annemarie's vader, Guus Oster (nee, die is dood).


T V   V O O R A F :


De rol van nazi-jager Wiesenthal
Het blazoen van Simon Wiesenthal, de nu 88-jarige nazi-jager te Wenen, is jarenlang brandschoon geweest. Het kon niet anders of de uit de Oekraïne afkomstige man die in 1941 als jong architect was opgepakt en daarna op miraculeuze wijze de concentratiekampen had overleefd, handelde uit niets dan zuivere motieven: het minste wat men immers na de jodenvervolgingen kon doen, was ervoor te zorgen dat de daders in hun naoorlogse bestaan geen dag rust meer zouden hebben. Allemaal moesten ze worden opgespoord en berecht. En zo vormde Wiesenthal, genesteld tussen torenhoge stapels dossiers, met zijn tot ieders verbeelding sprekende eenmans-onderzoekingen de schrik van iedere nazi die tot dusver nog aan zijn gerechtvaardigde straf was ontkomen.


F I L M   V O O R A F :


Reversal of Fortune
Alan M. Dershowitz is de grote ster van de Amerikaanse rechtspraak. Hij is Harvardprofessor en advocaat van de kanslozen (ter dood veroordeelden) en vooral van de rich and infamous (O.J. Simpson, Mike Tyson, Michael Milken, televisiedominee Jim Bakker, etcetera). Dershowitz zorgde ook voor de vrijspraak van Claus von Bulow, tweede echtgenoot van de puissant rijke erfgename Sunny. Deze Von Bulow zou tot twee keer toe geprobeerd hebben zijn vrouw met een overdosis insuline te vermoorden - de rijken gebruiken gelukkig zelden zoiets ordinairs als een pistool. De aan pillen en alcohol verslaafde vrouw raakte er 'slechts' door in coma. Dershowitz schreef een boek over de zaak, Reversal of Fortune, waar de van origine Franse regisseur Schroeder en Nicholas Kazan, de zoon van Elia Kazan, hun scenario op baseerden.

NRC Webpagina's
16 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)