24/7 Media Europe ad
Vrijdag 21 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

Domeinnaam-perikelen in Apestaartje.
Achtergronden bij de geldcrisis in Dossier Nederlandse Antillen.
'Als je everybody's darling wil zijn, krijg je niets voor elkaar': Vraaggesprek met bondskanselier Schröder.
Economie voor Jou: Opties voor werknemers.
Genetisch gemanipuleerd voedsel in de EU? Achtergronden in Dossier GM.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Filteren
Dossier Suriname
Dossier KLM
Dossier KPN Telecom
Dossier Tour de France 2000
Dossier World Online
Cahier Baan

NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.


OKINAWA - De Amerikaanse president, Bill Clinton, bracht vanochtend een kort bezoek aan het Vredespark op het Japanse eiland Okinawa, dat is aangelegd ter nagedachtenis van Japanse en Amerikaanse gevallenen aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Clinton is op Okinawa voor de topbijeenkomst van de G8.
(Foto Reuters)

HSL weer 250 miljoen duurder
De aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid wordt opnieuw 250 miljoen gulden duurder dan verwacht. De kosten van het totale spoorproject, dat in 2005 moet zijn afgerond, zijn gestegen tot 9,5 miljard gulden.

Kindermoord: niet vaker in Nederland
Worden kinderen vaker vermoord? De landelijke Directie Recherche heeft de meest precieze gegevens.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Jospin biedt Corsica grotere autonomie aan
De Franse regering is bereid het eiland Corsica vergaande autonomie te verlenen. Het plan is door politici op Corsica met instemming begroet.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
De Vierdaagse
was weer voor
meelopers

G8 dubt over schulden Derde Wereld
De industrielanden moeten hun beloftes voor het kwijtschelden van schulden aan ontwikkelingslanden nakomen. Dit zei de Franse president Chirac vanmiddag na een eerste ronde van besprekingen tussen de regeringsleiders van de G7, de belangrijkste industrielanden, in Japan.

'Nog kans oplossing' vredestop
Premier Barak van Israel heeft vanochtend op de Israelische radio gezegd dat "er nog kans is op een oplossing" van het Israelisch-Palestijnse vredesberaad in Camp David.

 
Israelische krant meldt Amerikaans vredesplan
Ondanks de geheimhouding rond de Israelisch-Palestijnse vredesonderhandelingen heeft de gezaghebbende Israelische krant Ha'aretz vanochtend in grote trekken het Amerikaanse overbruggingsvoorstel gepubliceerd dat de top in Camp David voor een fiasco moet behoeden.

Stephen King is schrik uitgevers
'Vrienden, we hebben een kans om de ergste nachtmerrie van de grote uitgeverijen te worden', schrijft de Amerikaanse horrorschrijver Stephen King op zijn website.

Nederland lest dorst met duur en deftig bronwater
De bron- en mineraalwaters rukken op. Vorig jaar nam de Nederlandse consumptie toe met 14 procent. Toch is leidingwater even gezond, melden waterleiding- bedrijven. En vijfhonderd maal goedkoper.

Daling WOL dupeert topmanagers
Verschillende Nederlandse topondernemers zijn in maart tonnen kwijtgeraakt als gevolg van het mislukken van de beursgang van internet-aanbieder World Online. Onder hen bevinden zich de topmannen van Heineken, Getronics, Ahold en Blokker.

Mooie beloften bij verkiezingen FC Barcelona
Aanstaande zondag zullen de ruim honderdduizend socios van de voetbalclub Barcelona hun nieuwe voorzitter kiezen. Verkiezingsbeloften van de kandidaten Gaspart en Basset vormen onder anderen de komst van Overmars, Zidane en De la Peña.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Bloeddiamanten
Edelstenen genieten een tijdloze aantrekkingskracht wegens hun schoonheid, zuiverheid en kostbaarheid. Vooral diamanten zijn omgeven met een sfeer van mystiek en begeerte, mede dankzij een imago als stenen met eeuwigheidswaarde, de beste vriend van vrouwen en het symbool van liefde en luxe.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Sicilië wil slapen
Er is iets met Sicilië dat je, als er eenmaal voet aan wal is gezet, niet meer loslaat. Beweren Siciliaanse schrijvers.

C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* De Bijenkorf van de jazz
Muzikanten die er vanaf de eerste editie zijn geweest, koesteren het North Sea Jazz Festival dat dit jaar 25 jaar bestaat. Maar kritiek is er ook.(14 juli 2000)

B O E K E N
* De liefde is heel het leven
Een halve eeuw geleden had je Françoise Sagan; wie tegenwoordig op zoek is naar de betere jonge-vrouwenroman heeft keuze te over. Maar welk beeld geven de schrijfsters van nu van de moderne vrouw?

B O E K E N
* Faust in uniform
Kunst was zelden uit de gedachten van Adolf Hitler. Meer dan het viervoudige van de Louvre- collectie wilde hij onderbrengen in een 'Führermuseum' in Linz. De Amerikaanse historicus Jonathan Petropoulos publiceerde het tweede deel van het werk waarin hij de nazi-fascinatie voor kunst onderzoekt.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad