U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

HSL weer 250 miljoen duurder
De aanleg van de Hogesnelheidslijn-Zuid wordt opnieuw 250 miljoen gulden duurder dan verwacht. De kosten van het totale spoorproject, dat in 2005 moet zijn afgerond, zijn gestegen tot 9,5 miljard gulden.

Hiltermann (86) overleden
G.B.J. Hiltermann, voormalig hoofdredacteur van de Haagse Post en Elsevier en 43 jaar lang commentator voor de AVRO-radio, is afgelopen weekend op 86-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Hiltermann verwierf bekendheid met zijn wekelijkse radio-column De Toestand in de wereld.

'Bijstand voor witte illegalen'
Twee in Den Haag verblijvende Turkse 'witte illegalen' moeten van de rechter alsnog een bijstandsuitkering krijgen, hoewel zij hier volgens de koppelingswet en het ministerie van Sociale Zaken geen recht op hebben.

Jospin biedt Corsica grotere autonomie aan
De Franse regering is bereid het eiland Corsica vergaande autonomie te verlenen. Het plan is door politici op Corsica met instemming begroet. Maar in Parijs wordt serieus betwijfeld of de voorstellen, waarvoor de grondwet moet worden gewijzigd, in het Franse parlement de vereiste meerderheid halen. Volgens minister Glavany (Landbouw) bestaat die twijfel ook binnen de regering.

Congres VS versoepelt embargo Cuba
Beide huizen van het Amerikaanse Congres hebben gisteren ingestemd met verlichting van het 38 jaar oude handelsembargo tegen Cuba. Het Huis van Afgevaardigden stemde in met de afschaffing van de belemmeringen die Amerikaanse staatsburgers ondervinden als ze naar Cuba willen reizen. Bovendien ging het Huis akkoord met een amendement waardoor voedsel en geneesmiddelen naar Cuba mogen worden uitgevoerd.

Bask uitgeleverd aan Spanje
De 48-jarige Bask Esteban Murillo Zubiri mag worden uitgeleverd aan Spanje. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg gisteren bepaald.

Greenspan houdt zorg over inflatie
Voorzitter Alan Greenspan van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, meent dat het nog te vroeg is om te stellen dat de huidige afzwakking van de Amerikaanse economie voldoende is om het inflatierisico weg te nemen.

Corus ontslaat 1.300 Britten
Corus, de Brits-Nederlandse staalfabrikant, ontslaat in een derde ronde ontslagen in totaal 1.300 mensen bij drie vestigingen in Wales. Dat is de vakbonden meegedeeld.

Feyenoord naar Graz of Tel Aviv
Feyenoord ontmoet in de derde voorronde van de Champions League de winnaar van het duel tussen het Oostenrijkse Sturm Graz en Hapoel Tel Aviv uit Israel. Feyenoord speelt op 8 of 9 augustus eerst uit. De return is twee weken later.

NRC Webpagina's
21 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad