U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Stephen King is schrik uitgevers
'Vrienden, we hebben een kans om de ergste nachtmerrie van de grote uitgeverijen te worden', schrijft de Amerikaanse horrorschrijver Stephen King op zijn website. Vanaf maandag kan het eerste hoofdstuk van zijn nieuwste boek The Plant op het internet.

G.B.J. Hiltermann (1914 - 2000): Erudiet en scherp analyticus
Had hij vandaag zijn Toestand in de wereld voorgedragen, dan had G.B.J. Hiltermann waarschijnlijk de moeizame vredesonderhandelingen in Camp David gekoppeld aan het nieuwe bewind van de zonen van overleden koningen in Marokko, Syrië en Jordanië. En passant verwijzend naar het falende buitenlandse beleid van Rusland en de wanhopige pogingen van Clinton om nog voor de presidentsverkiezingen geschiedenis te schrijven. Hij zou hebben gesproken in gedragen, gearticuleerde volzinnen en met dat typerende accent. Niemand kon 'bolsjewistische wereldrevolutie' uitspreken zoals hij.

Internetfilter in Kamer niet bedoeld als censuur
De toegang van parlementariërs tot internet wordt sinds het najaar van 1998 gefilterd. Er zijn Kamerleden die vinden dat zij hierdoor worden belemmerd in hun werk.

'Bewind in Minsk ontvoerde journalist'
Een Russische televisiejournalist heeft het bewind van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko beschuldigd de hand te hebben in de spoorloze verdwijning van zijn cameraman. Deze zou wegens zijn kritische instelling zijn ontvoerd.

Doelloze dolfijn
De afgelopen maanden leverden weer mooie spellen op. Na het geweldige Perfect Dark kunnen Nintendo 64-bezitters nu ook genieten van Excitebike 64, een update van een NES-klassieker uit de jaren '80.

Forse winststijging voor America Online
's Werelds grootste internetaanbieder America Online (AOL) heeft in zijn eind juni afgesloten vierde kwartaal de nettowinst omhoog zien schieten met 115 procent tot 338 miljoen dollar (808 miljoen gulden). De omzet nam toe van 1,38 naar 1,93 miljard dollar. Over het hele boekjaar steeg de nettowinst van het bedrijf, dat bezig is te fuseren met mediaconcern Time Warner, van 754 miljoen tot 1,2 miljard dollar bij een omzetgroei met 44 procent tot 6,9 miljard dollar. (AP)


Er zijn altijd momenten waarop je je hardop afvraagt 'had ik dit maar van iemand geleerd'. Voor die momenten is er Learn2, waarop online cursussen worden aangeboden en waar ook tips te vinden zijn over bijvoorbeeld tafeldekken, het vinden van een goede school, het maaien van het gras of het schrijven van een cv. Voor een deel van de cursussen en voor videobanden en boeken moet worden betaald, de meeste zijn gratis.
(www.learn2.com)

NRC Webpagina's
21 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad