NRC Handelsblad: vandaag Vrijdag 25 februari 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Gratis software wordt aftrekbaar in Apestaartje.
bolletje Trouwen met miljonairs in de Digitale Leestafel.
bolletje Stemming: Is de monarchie aan vernieuwing toe?
bolletje In het nieuws:
Dossier IRT-Vervolg
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Oostenrijk
Dossier EK 2000
Dossier Multiculturele Samenleving
Dossier Kosovo
Dossier Echelon
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )



De paus wordt in Kairo, bij het begin van zijn driedaags bezoek aan Egypte, voorgesteld aan enkele moslimleiders. Vanochtend droeg hij een mis op in een sportstadion in de Egyptische hoofdstad, waarbij naar schatting 20.000 mensen aanwezig waren. De paus zal morgen onder andere de berg van Mozes in de Sinaï-woestijn bezoeken.
(Foto AP)

Vijandig bod Boskalis op Betongroep
Baggerbedrijf Boskalis heeft vanochtend een overnamebod aangekondigd op Nederlands grootste bouw- en baggerconcern, Hollandsche Beton Groep. HBG wijst het bod af en praat met de Belgische investeringsgroep Ackermans & Van Haaren over een alliantie.

* Peper dreigt raadscommissie met de rechter
Minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) opent opnieuw frontaal de aanval op de Rotterdamse raadscommissie die zijn declaraties onderzoekt.

* Kerncentrale Borssele open of dicht
De Raad van State heeft verwarring gesticht met de uitspraak dat het kabinet ten onrechte heeft besloten de milieuvergunning van de kerncentrale in Borssele per 2004 in te trekken.

* NUON neemt club over
De financieel noodlijdende voetbalclub Vitesse wordt de facto overgenomen door hoofdsponsor Nuon. Het energie- en waterbedrijf krijgt in ruil voor het krediet waarmee de club overeind wordt gehouden, vrijwel onbeperkte invloed.

* Pauselijk bezoek komt Egypte heel goed uit
De paus heeft vanochtend een mis opgedragen in Kairo. Zijn bezoek aan Egypte komt de katholieken én de autoriteiten goed uit.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )


Krekel
Krekel
Je kon er op
wachten: de
baggeraars gaan
met modder gooie

 

( a d v e r t e n t i e s )

* VN sturen 5.500 man naar Congo
De Verenigde Naties sturen een vredesmissie van 5.537 man naar de Democratische Republiek Congo, een centraal-Afrikaans land dat even groot is als West- Europa. De Veiligheidsraad in New York heeft dat gisteravond besloten.

* Russen weer beticht van gruweldaden
Een nieuwe videoband van verminkte lijken in een massagraf in Tsjetsjenië is de zoveelste aanwijzing dat Russische militairen zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden.

* Akzo rekent op 10 pct winstgroei
Na het afstoten van probleemdochter Acordis denkt Akzo Nobel volgend jaar een winstgroei van "ruim boven de 10 procent" te realiseren. De verkoop van de vezeldochter heeft het chemieconcern vorig jaar een strop van bijna 500 miljoen euro opgeleverd.

* Korving trekt zich terug op EK indoor
Atleet Robin Korving heeft zich vanmiddag vlak voor de series van de 60 meter horden op de eerste dag van de Europese kampioenschappen indoor in Gent teruggetrokken.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Een nieuw Iran
De islamitische republiek Iran heeft zich in onwaar schijnlijk korte tijd omgevormd tot een van de meest democratische landen in het Midden-Oosten. Het land is met reuzenschreden op weg naar een meerpartijendemocratie. Een democratie binnen islamitisch kader, maar zonder twijfel een waarin de bevolking zonder vrees haar wil kan uitdrukken.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Kinderen spreken al geen Wasschappels meer
Zeeuws is een minderheidstaal die erkend moet worden, na het Fries, Limburgs en Nedersaksisch, vinden jonge taalenthousiasten.

B O E K E N
* 'Ik identificeerde me met Bram Vingerling'
Telefonisch had Harry Mulisch me al gewaarschuwd. "Ik heb in Voer voor psychologen al eens geschreven over het boek dat een beslissende invloed op mijn leven heeft gehad. Heeft het wel zin het in de krant nog eens dunnetjes over te doen?"

B O E K E N
* De X-Files van de Oudheid
Doeschka Meijsing, auteur van eigentijdse tragedies over vriendschap en verraad, is geen liefhebster van historische romans. In een recent interview in het televisieprogramma De Plantage noemde ze het genre waarin Vestdijk excelleerde 'tuttig' en 'iets voor oude vrouwen'.

Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement

( a d v e r t e n t i e s )