U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vervroegde vrijlating onder voorwaarden
DEN HAAG, 25 FEBR. Minister Korthals (Justitie) wil voorwaarden kunnen stellen aan de vrijlating van gedetineerden die tweederde van hun straf hebben uitgezeten. Nu komen gedetineerden bij goed gedrag automatisch in aanmerking voor vervroegde invrijheidstelling. Voorwaarde zou kunnen zijn verplichte therapie of elektronisch huisarrest.

Videobeelden uit Tsjetsjenië
MOSKOU, 25 FEBR. Een nieuwe videoband met beelden van verminkte lijken in een massagraf in Tsjetsjenië toont dat Russische militairen zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden. De videobeelden van een Duitse journalist tonen lijken waarvan de enkels met prikkeldraad zijn vastgebonden en een lichaam dat achter een legertruck door een veld wordt gesleept.

NUON neemt Vitesse over
AMSTERDAM, 25 FEBR. De financieel noodlijdende voetbalclub Vitesse wordt de facto overgenomen door hoofdsponsor Nuon. Het energie- en waterbedrijf krijgt in ruil voor het krediet waarmee de club overeind wordt gehouden, vrijwel onbeperkte invloed.

Akzo rekent op 10 pct winstgroei
ARNHEM, 25 FEBR. Na het afstoten van probleemdochter Acordis denkt Akzo Nobel volgend jaar een winstgroei van "ruim boven de 10 procent" te realiseren. De verkoop van de vezeldochter betekende voor het chemieconcern vorig jaar een miljoenenstrop.

'Varkenspest gestimuleerd'
BRUSSEL, 25 FEBR. De Europese Rekenkamer heeft scherpe kritiek op de Nederlandse aanpak van de varkenspest in 1997 en 1998. Het Nederlandse beleid stimuleerde juist verspreiding van de ziekte, aldus de Rekenkamer in een vanmiddag verschenen rapport. De tijdelijke opschorting van de preventieve slacht in Nederland leidde tot verspreiding van de varkenspest.

Bush geeft vrouw geen gratie
HUNTSVILLE, 25 FEBR. Een 62-jarige wegens moord veroordeelde vrouw is gisteren in Texas geëxecuteerd, nadat presidentskandidaat George W. Bush, tevens gouverneur van Texas, weigerde gratie te verlenen. Bush wees het verweer van Betty Lou Beets af dat zij een echtgenoot 17 jaar geleden uit zelfverdediging had gedood en recht had op een nieuw proces.

Verwilghen stuurt top ministerie weg
BRUSSEL, 25 FEBR. De Belgische minister van Justitie, Marc Verwilghen, vervangt de gehele ambtelijke top van zijn ministerie. Wegens onenigheid met de bewindsman hebben zeven leden van zijn kabinet ontslag genomen of gekregen, onder wie de kabinetchef.

Peper dreigt raadscommissie met de rechter
ROTTERDAM, 25 FEBR. Minister A. Peper (Binnenlandse Zaken) opent opnieuw frontaal de aanval op de Rotterdamse raadscommissie die zijn declaraties onderzoekt. Hij meent dat de commissie afspraken schendt en stelt de commissieleden en hun adviseurs van KPMG "persoonlijk aansprakelijk" voor "het niet naleven van fundamentele spelregels".

Vijandig bod Boskalis op Betongroep
AMSTERDAM, 25 FEBR. Baggerbedrijf Boskalis heeft vanochtend een overnamebod aangekondigd op Nederlands grootste bouw- en baggerconcern, Hollandsche Beton Groep. HBG wijst het bod af en praat met de Belgische investeringsgroep Ackermans & Van Haaren over een alliantie.

VN sturen 5.500 man naar Congo
ROTTERDAM, 25 FEBR. De Verenigde Naties sturen een vredesmissie van 5.537 man naar de Democratische Republiek Congo, een centraal-Afrikaans land dat even groot is als West-Europa. De Veiligheidsraad in New York heeft dat gisteravond besloten.

Voorjaar
Zaterdag veel zon en enkele wolken velden. Middagtemperatuur 9 gra den. Matige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: wolkenvelden en af en toe zon, daarna weer wisselvallig. Temperaturen eerst ruim 10 graden, later afnemend naar 8 graden.


NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)