NRC Handelsblad: vandaag Maandag 24 januari 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Griekenland op weg naar de EMU in Economie voor jou.
bolletje In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Belastingplan 2001
bolletje Moet de burgemeester benoemd of gekozen worden? Doe mee aan de Stemming.
bolletje Zingen - alles over deze meest beoefende hobby in Profiel.
bolletje Prime-time propaganda, dorpjes die verzwolgen worden en praten met honden in de Digitale Leestafel.
bolletje Informatie over de staatscommissie Elzinga.
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )



Nieuwe president in Ecuador
Gustavo Noboa, de nieuwe president van Ecuador, wordt in het presidentieel paleis begroet door een erewacht. De vice-president kreeg het presidentschap zaterdag in de schoot geworpen nadat vrijdag indianen en militairen het Congresgebouw bestormden, waarna twee junta's elkaar binnen een etmaal opvolgden. In het midden Noboa en zijn vrouw, Maria Isabel Baquerizo.
(Foto AP)

Commissie: Peper kon stukken inzien
Minister A. Peper van Binnenlandse Zaken, oud-burgemeester van Rotterdam, is wel degelijk in de gelegenheid gesteld stukken over zijn declaraties ter inzage te krijgen.

* 'Mitterrand gaf Kohl miljoenen voor campagne'
François Mitterrand, de toenmalige Franse president, heeft in 1992 de Duitse oud- bondskanselier Helmut Kohl met 30 miljoen mark ondersteund bij zijn verkiezingscampagne. Dat meldt zowel de Duitse televisiezender ARD als de Franse zender France 2.

* Terug bij af na dag van de junta's
Het leger verving president Jamil Mahuad door vice- president Gustavo Noboa. Zo kwam de Ecuadoraanse staatsgreep van vrijdag en zaterdag toch nog in democratische banen terecht.

* Therapie met genen gestaakt na dode
De Amerikaanse overheid heeft acht experimenten met gentherapie aan het Institute for Human Gene Therapy aan de University of Pennsylvania stopgezet nadat daar in september een proefpersoon overleed. De Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse organisatie die nieuwe medicijnen en voeding op veiligheid en werkzaamheid beoordeelt, beschuldigt onderzoeker dr. James Wilson ervan het onderzoeksprotocol te hebben geschonden.

* Socialist Karel van Miert kan staalhard zijn
Bij hem thuis wisten ze het altijd al: de politiek is een 'gangsterbende'. Toch gaf Karel van Miert het grootste deel van zijn werkzame leven aan het Vlaams socialisme. Het voortdurende verraad van zijn kameraden brak hem op, zeker toen hij in de Europese Commissie een grote reputatie verwierf. Opgelucht keert hij deze maand als president van Nijenrode terug naar een oude liefde: onderwijs en wetenschap.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Film en Video - premières
* Profiel
* Kunst van de Week
* Videoclip
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )


Krekel
Krekel
Steun Kohl:
stuur geld

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Patijn wil dat Gümüs terugkeert
De familie Gümüs moet terug kunnen keren naar Nederland, vindt burgemeester Patijn van Amsterdam.

* RPF en GPV samen en apart in ChristenUnie
De christelijke partijen RPF en GPV besloten dit weekend te 'uniëren'. De nieuwe ChristenUnie heeft een gezamelijke kieslijst en fractie, maar het samengaan mag niet worden geforceerd.

* 'Ook Turks regime heeft bloed aan de handen'
Vanochtend vond de Turkse politie weer de lijken van twee slachtoffers van de Turkse Hizbullah. In totaal zijn nu 31 lijken gevonden. Veel Turken vinden dat ook de regering bloed aan de handen heeft.

* Schaken in tijdnood op bord Nieuwe Economie
Nog maar twee weken na het samengaan met America Online slokt de mediareus Time Warner nu ook het Britse EMI op. Geheel in de geest van de snelheid van de markt, draagt de nieuwe fusie veel sporen van een haastklus.

* G-7 wil meer evenwicht in groeicijfers
Er dient meer evenwicht te komen in de sterk uiteenlopende economische groeicijfers van de grote industrielanden. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van de zeven grootste industrielanden (G-7).

* Sexy uiterlijk trekt meer aandacht dan prestaties
Seks verkoopt beter dan tennis bewezen de falende Anna Kournikova en Serena Williams op de Australian Open. "In deze ongezonde wereld moeten kinderen wel ontsporen", meent de voormalige Wimbledon-kampioen Pat Cash.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Grozny
Sarajevo heet nu Grozny en in de riolen zitten sluipschutters die de weg kennen. Door de straten rijden pantserwagens, gevolgd door infanteristen die bij elke stap bang moeten zijn. En in de kelders vertoeven burgers, zonder eten en drinken. Huis voor huis moeten de Russische troepen de hoofdstad van de opstandige republiek in de Kaukasus veroveren.
Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement

( a d v e r t e n t i e s )