U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fusie verbindt Internet met muziekwereld
LONDEN, 24 JAN. EMI, het grootste Britse muziekconcern, sluit zich aan bij het onlangs geformeerde mediaconcern AOL Time Warner. Dat hebben beide bedrijven vanochtend bekendgemaakt.

Therapie met genen gestaakt na dode
ROTTERDAM, 24 JAN. De Amerikaanse overheid heeft acht experimenten met gentherapie aan het Institute for Human Gene Therapy aan de University of Pennsylvania stopgezet nadat daar in september een proefpersoon overleed.

'Mitterrand gaf Kohl miljoenen voor campagne'
BERLIJN, 24 JAN. François Mitterrand, de toenmalige Franse president, heeft in 1992 de Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl met 30 miljoen mark ondersteund bij zijn verkiezingscampagne. Dat meldt zowel de Duitse televisiezender ARD als de Franse zender France 2.

Aanklager vrijgesproken van meineed
ARNHEM, 24 JAN. De Bredase officier van justitie C. van Spierenburg en politiechef B. van Zon zijn vanochtend door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van meineed. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat de twee hebben gelogen over een gemaakte afspraak met een kroongetuige.

Lubbers erkent gelijk Brinkman
DEN HAAG, 24 JAN. Voormalig CDA-fractieleider Elco Brinkman heeft met zijn handelwijze ten tijde van de WAO-crisis in 1993 "inhoudelijk gelijk gehad". Brinkman bepleitte harde ingrepen in hoogte en duur van de WAO. Dat zei gisteren oud-premier Ruud Lubbers in het televisieprogramma Netwerk.

Gaddafi nog niet welkom in Brussel
BRUSSEL, 24 JAN. De Libische leider Moammar Gaddafi is voorlopig niet welkom in Brussel. De voorzitter van de Europese Commissie, Romano Prodi, heeft in nauw overleg met Javier Solana, de hoge functionaris voor het buitenlands beleid van de Europese Unie, en met Eurocommissaris Chris Patten, (buitenlands beleid) zijn uitnodiging aan Gaddafi ingetrokken.

Weizman weigert af te treden
TEL AVIV, 24 JAN. Israels president, Ezer Weizman, die wordt verdacht van corruptie en belastingfraude, heeft gisteravond onderstreept niet af te treden. In een korte toespraak zei hij dat "iemand die een schoon geweten heeft niet bang is en niet op de vlucht slaat".

Weer lijken van Turken gevonden
ANKARA, 24 JAN. De Turkse politie heeft vandaag bij de steden Tarsus en Adana de lijken opgegraven van twee slachtoffers van de moslim- extremistische groep Hizbullah. In totaal zijn in minder dan een week en verspreid over het land 33 lijken gevonden. In de Turkse pers wordt gespeculeerd dat er nog tientallen lijken begraven liggen.

NRC Webpagina's
24 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)