24/7 Media Europe ad
Dinsdag 25 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

De UMTS-veiling is voorbij. Achtergronden in cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties.
Een Britse krant drukte de namen en adressen van zedendelinquenten af. Vindt u dat kunnen?
Domeinnaam-perikelen in Apestaartje.
Genetisch gemanipuleerd voedsel in de EU? Achtergronden in Dossier GM.
In het nieuws:
Dossier Enschede
Dossier Telecom
Dossier Tour de France 2000
Dossier World Online
Cahier Baan
Cahier DNA
Cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.

Laatste nieuws:

Vliegramp Concorde: 113 doden

De brandende Concorde vlak voor deze neerstort (Foto Reuters)

Een passagiersvliegtuig van het type Concorde is dinsdagmiddag kort na de start van de Parijse luchthaven Paris-Roissy neergestort op een hotel in het stadje Gonesse. Alle inzittenden en negen bemanningsleden, zijn omgekomen. Op de grond vielen vier doden. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk.

'Crash van een legende'
In Gonesse hangt ook uren na de ramp met de Concorde nog de penetrante lucht van brand. De wrakstukken van het supersonische passagiersvliegtuig liggen aan de rand van het dorp, volledig aan het oog onttrokken door de wijde afzetting van de Franse gendarmerie.

Witte Huis: geen akkoord Camp David
Israel en Palestijnen zijn er niet in geslaagd een vredesakkoord te bereiken voor het Midden-Oosten. Het Witte Huis maakte dinsdagmiddag bekend dat de besprekingen in Camp David zijn mislukt.

Nieuws uit de krant van dinsdag

Telecomveiling eindigt tumultueus
De telecom-veiling in het Scheveningse Kurhaus is gisteren op tumultueze wijze geëindigd. De veiling heeft de staat ongeveer 6 miljard gulden opgeleverd, veel minder dan verwacht.

Telecom-soap krijgt nog een juridisch staartje
Een vermeende dreigbrief aan het adres van Versatel heeft het bedrijf doen besluiten uit de telecomveiling te stappen. De overheid houdt vol dat de veiling ordelijk is verlopen.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

Einde jacht op pedoseksuelen
Ook Nederland zou pedoseksuelen gaan traceren. Maar speurzin week voor medelijden. De Stichting STROP hield op.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
'Ik heb mijn
handen al vol
aan handsfree'

Van alles mis in drukte op Schiphol
Schiphol kampt met een overweldigende drukte. Er zijn meer zieken, koffers raken zoek, en het personeel draait lange diensten.

Netanyahu tegen deling Jeruzalem
De Israelische ex-premier Benjamin Netanyahu heeft zich gisteravond op de televisie krachtig uitgesproken tegen mogelijke concessies die premier Ehud Barak in Camp David over Jeruzalem aan de Palestijnse leider Yasser Arafat wil doen.

 
Beruchte terrorist Stone vrijgelaten in Belfast
Michael Stone (45), een van de beruchtste terroristen van Noord-Ierland, is gisteren vrijgelaten uit de Maze-gevangenis in het kader van het vredesakkoord (1998) voor de provincie.

Rustig begin van festival in Salzburg
In Oostenrijk zijn gisteren de Salzburger Festspiele officieel geopend met toespraken van president Klestil en de staatssecretaris van kunst Morak. De verwachte rellen deden zich niet voor, demonstranten bepekten zich tot spandoeken en gefluit.

Schaarste bedreigt welvaart
Het aantal vacatures loopt in Nederland snel op. Arbeid is schaars geworden. Nieuwe banen komen er in overvloed bij, terwijl de werkloosheid het laagste peil in twintig jaar heeft bereikt.

Ahold mag A&P-keten overnemen
Supermarktketen Schuitema (C1000) mag de 125 winkels van A&P overnemen voor 1,7 miljard gulden. Daarmee groeit het marktaandeel van Ahold, eigenaar van Schuitema en Albert Heijn, tot 42 procent.

Real koopt Figo voor een recordbedrag
De Portugese voetballer Luís Figo is voor een recordbedrag van ruim 10 miljard pesetas (136 miljoen gulden) door Real Madrid van aartsrivaal Barcelona gekocht. Figo, die ruim tien miljoen gulden per jaar gaat verdienen, tekende gisteren een zesjarig contract.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Na de veiling
Bijna zes miljard gulden binnenhalen met de verkoop van lucht lijkt een spectaculaire prestatie. Toch is de openbare veiling van vijf UMTS-frequenties, de golven waarvan de zogenoemde derde generatie van mobiele telefonie zich gaat bedienen, geëindigd in een implosie.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad