U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Internetcafé daagt Rotterdam voor rechter
Internetcafé-keten easyEverything eist in een kort geding dat de sluiting van de vestiging op het Rotterdamse Stadhuisplein, die vorige week donderdag op last van de gemeente plaatsvond, wordt teruggedraaid. De gemeente Rotterdam heeft het 24 uurs-internetcafé met plaats voor 350 gebruikers, gesloten wegens het toenemende aantal vechtpartijen en vermeende illegale gokpraktijken.

Minder runderen
Nee, zegt voorzitter Greet Prins van de stichting SIRE: het heeft niets met de ramp in Enschede te maken. Al voordat de vuurwerkfabriek met noodlottige gevolgen ontplofte, had het bestuur besloten niet langer door te gaan met de jaarlijkse vuurwerkcampagne.

Bijna 80 procent betaalt voor Kings internetboek
Van de 32.000 mensen die gisteren het eerste deel van het boek 'The Gruesome' van de Amerikaanse horrorschijver Stephen King hebben gedownload van het internet, heeft 78 procent betaald. Negenduizend mensen hebben niet betaald of zullen dit later alsnog doen, zo liet een woordvoerster van Amazom.com, het bedrijf dat de betaling via internet regelt, weten.

De succesrijke King zette gisteren het eerste deel van zijn nieuwe boek op het internet. Binnenkort zet hij ook het tweede deel op het net. Hij liet weten dat alleen als minstens 75 procent van de mensen die de delen van het net downloaden de verlangde 1 dollar betalen, ook de rest van het boek via internet zal worden gepubliceerd. "Als u betaalt, gaat het verhaal verder. Zo niet, dan houdt het op", schrijft King op zijn site www.stephenking.com. King is de eerste schrijver die helemaal buiten een uitgever om, zijn werk op het internet publiceert. (Reuters)

EU bekijkt webhandel
Eurocommissaris Monti (Mededinging) gaat volgens zijn woordvoerster een speciaal team van ambtenaren belasten met het beoordelen van samenwerking op het gebied van elektronisch handel tussen bedrijven. Onlangs keurde de Europese Commissie in een eerste zaak op dit gebied een joint venture goed tussen Deutsche Bank en het Duitse softwarebedrijf SAP. Zij buigt zich nu over de joint venture Myaircraft.com tussen Honeywell, UTC en i2 Technologies op het gebied van vliegtuigonderdelen.


Het ene sportevenement is nog niet afgelopen, of het volgende dient zich aan. Over twee maanden beginnen in Sydney de Olympische Spelen. De site Go Visit Australia geeft bezoekers de kans een reis naar de Spelen te winnen. Er ligt vast een addertje onder het gras, maar de site is wel een prima startpunt voor een reis naar Australië.
(www.govisitaustralia.com)

NRC Webpagina's
25 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad