U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Telecomveiling eindigt tumultueus
SCHEVENINGEN/DEN HAAG, 25 JULI. De telecom-veiling in het Scheveningse Kurhaus is gisteren op tumultueze wijze geëindigd. De veiling heeft de staat ongeveer 6 miljard gulden opgeleverd, veel minder dan verwacht. De veiling van vergunningen voor de derde generatie mobiele telefonie kwam gistermiddag ten einde toen een van de partijen, telecombedrijf Versatel, zich terugtrok wegens een vermeende dreigbrief van concurrent Telfort.

Internetcafé daagt Rotterdam voor rechter
ROTTERDAM, 25 JULI. Internetcafé-keten easyEverything eist in een kort geding dat de sluiting van de vestiging op het Rotterdamse Stadhuisplein, die vorige week donderdag op last van de gemeente plaatsvond, wordt teruggedraaid.

Bezwaren tegen verdeling Joodse tegoeden
ROTTERDAM, 25 JULI. Joodse organisaties hebben bezwaar tegen het plan voor de verdeling van oorlogstegoeden onder slachtoffers van de jodenvervolging dat onlangs door het Centraal Joods Overleg (CJO) is gepresenteerd. Drie samenwerkende organisaties hebben met een kort geding gedreigd om andere criteria af te dwingen bij de verdeling van het geld.

Elsevier koopt beursorganisator
ROTTERDAM, 25 JULI. Uitgever Reed Elsevier koopt voor 1,3 miljard gulden de Europese activiteiten van beursorganisator Miller Freeman. Dat heeft het Nederlands-Britse concern vanmiddag bekendgemaakt. Miller Freeman organiseert vakbeurzen en geeft vakbladen uit voor onder anderen medici.

Fundamentalisten Egypte vrijgelaten
KAIRO, 25 JULI. In Egypte zijn gisteren 500 gevangen leden van militante moslimgroepen vrijgelaten. Ze hebben beloofd zich niet meer in te zetten voor de omverwerping van het bewind. Een islamitisch-georiënteerde partij dreigt echter te worden verboden.

Weer doden bij explosie Nigeria
LAGOS, 25 JULI. Bij een derde explosie van een oliepijpleiding binnen drie weken zijn gisteren in Nigeria ten minste veertig doden gevallen. Bij de twee voorgaande incidenten kwamen meer dan 350 mensen om het leven. De meeste slachtoffers zijn olie stelende dorpelingen.

Ahold mag A&P overnemen
ROTTERDAM, 25 JULI. Supermarktketen Schuitema (C1000) mag de 125 supermarkten van A&P overnemen. Daarmee groeit het marktaandeel van Ahold in deze branche tot 42 procent.

Ivoorkust
ABIDJAN, 25 JULI. De bevolking van Ivoorkust heeft zich met een ruime meerderheid (meer dan tachtig procent) uitgesproken voor de terugkeer van de democratie in het West-Afrikaanse land.

Radiotherapie
DEN HAAG, 25 JULI. Veel kankerpatiënten moeten te lang wachten op radiotherapie waardoor hun kans op genezing (of vermindering van pijn) nog kleiner wordt. Dit constateert de Gezondheidsraad.

Opnieuw buien
Komende nacht bewolkt en nevelig, maar op de meeste plaatsen droog. Morgen diverse buien maar ook wat zon. Maxima rond 20 graden. Weinig wind. Vooruitzichten tot maandag: Rustig zomerweer met vrij veel bewolking en van tijd tot tijd buien. Maxima rond 21 graden.


NRC Webpagina's
25 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad