NRC Handelsblad: vandaag Donderdag 13 januari 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Millenniumsite

bolletjeHelp! Een begrotingsoverschot! in Economie voor jou.
bolletjeSuccesvolle fondsen zien kans hun prestaties te herhalen: Rendement Beleggingsfondsen.
bolletje Profiel over de veranderende opvattingen in Nederland Anno '00.
bolletje In het nieuws:
Dossier Belastingplan 2001
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )



Israel oefent op berg Hermon
BERG HERMON - Een speciale Israelische legereenheid oefent een reddingsactie op de top van de berg Hermon, op zo'n 500 meter van de huidige grens met Syrië. Na een eventuele Israelisch-Syrische vrede gaat dit gebied weer in Syrische handen over en heeft deze alpine-eenheid geen werk meer.
(Foto Reuters)

Brussel vormt Europees voedselbureau
De Europese Commissie gaat een onafhankelijk bureau oprichten voor de veiligheid van voedsel. Daarmee wil zij het door dioxinencrisis en gekkekoeienziekte geschade vertrouwen van consumenten herstellen.

* Dagbladen van PCM bieden gratis Internet
PCM, uitgever van onder meer deze krant, gaat abonnees van zijn landelijke dagbladen komend kwartaal gratis e-mail en toegang tot Internet aanbieden. PCM heeft daarvoor gisteren een overeenkomst getekend met Internetaanbieder MCI Worldcom.

* Hof werkt aan huwelijk prins en Argentijnse
Het hof treft voorbereidingen voor een mogelijk huwelijk tussen prins Willem- Alexander en zijn Argentijnse vriendin, Máxima Zorreguieta. Dit is door bronnen aan het hof bevestigd.

* Máxima, de koninklijke vriendin
De vriendin van prins Willem- Alexander komt uit een Baskisch-Argentijnse familie die nauwgezet over haar privacy waakt. Haar vader bezette ten tijde van de militaire dictatuur een 'technische' ministerspost.

* Rijk komt nog tekort, ondanks overschot
In Den Haag wordt druk gebatteerd over de besteding van het overschot op de begroting. Maar is er wel een overschot? Deel één van een drieluik.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Profiel
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Film en Video - premières
* Videoclip
* Kunst van de Week
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )


Krekel
Krekel
Waterbeheerser
vindt zijn
prinses-gemaal

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Uitstel executie voor Öcalan
De leiders van de Turkse coalitie hebben gisteren besloten om de leider van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), Abdullah Öcalan, voorlopig niet ter dood te brengen. De coalitie wil in ieder geval wachten totdat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg zich een oordeel heeft gevormd over de zaak.

* Rechter wil rapport over Pinochet zien
De Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón, op wiens initiatief de uitleveringsprocedure van de ex-dictator Augusto Pinochet naar Spanje in gang werd gezet, wil het medische rapport van Pinochet inzien.

* Onder Poetin 'herrijst in Rusland de politiestaat'
Het beleid van Ruslands nieuwe leider, Vladimir Poetin, krijgt langzaam vorm: Rusland moet weer een militaire supermacht worden. De pers moet zich rustig houden. Elk persoonlijk bedoeld e-mailbericht passeert de overheid.

* India in verlegenheid door 14-jarige Lama
De vlucht van een 'levende Boeddha' van Tibet naar Dharamsala heeft de betrekkingen tussen China en India onder druk gezet. Politiek asiel zal de Karmapa Lama niet krijgen, maar hij zal ook niet worden teruggestuurd.

* PinkRoccade lijft dochter van Gak in
Automatiseerder PinkRoccade koopt voor circa 400 miljoen gulden Gak- dochter Automatisering Sociale Zekerheid (ASZ). Gak en PinkRoccade hebben hiertoe gisteren een intentieverklaring getekend.

* Gerechtshof: leeftijdsgrens scheidsrechters onrechtmatig
De KNVB moet de scheidsrechters Jaap Uilenberg en Wout Schaap en assisent-scheidsrechter Jan Kardol weer toelaten in het betaald voetbal. De drie waren door de voetbalbond op non-actief gesteld omdat ze te oud waren. Het gerechtshof in Amsterdam heeft vanmorgen bepaald dat er geen rechtvaardiging bestaat voor de door de KNVB gehanteerde leeftijdsgrenzen.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Pinochet retour
Het is evident dat strafvervolging van de Chileense oud-dictator Pinochet "op zoveel juridische en feitelijke problemen zal stuiten" dat daarvan alleszins terecht is afgezien.
Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement

( a d v e r t e n t i e s )