U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hof werkt aan huwelijk prins en Argentijnse
DEN HAAG, 13 JAN. Het hof treft voorbereidingen voor een mogelijk huwelijk tussen prins Willem-Alexander en zijn Argentijnse vriendin, Máxima Zorreguieta. Dit is door bronnen aan het hof bevestigd. "We treffen alle voorbereidingen voor het moment dat het zover is", aldus een zegsman. De datum van de verloving is nog niet vastgesteld.

Uitstel executie voor Öcalan
ISTANBUL, 13 JAN. De leiders van de Turkse coalitie hebben gisteren besloten om de leider van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), Abdullah Öcalan, voorlopig niet ter dood te brengen. De coalitie wil wachten totdat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg een oordeel heeft gegeven.

Brussel daagt banken voor Hof
BRUSSEL, 13 JAN. De Europese Commissie heeft de Europese Centrale Bank (ECB) en de Investeringsbank (EIB) voor het Hof van Justitie gedaagd omdat zij weigeren de Europese antifraudedienst Olaf toe te laten.

Dagbladen PCM bieden Internet
ROTTERDAM, 13 JAN. PCM Uitgevers, uitgever van onder meer deze krant, gaat abonnees van zijn landelijke dagbladen in de loop van dit jaar gratis toegang tot Internet en elektronische post aanbieden. PCM heeft daarvoor gisteren een overeenkomst getekend met Internetaanbieder MCI Worldcom.

Ledental grote partijen gedaald
DEN HAAG, 13 JAN. Het CDA, de VVD en D66 hebben vorig jaar hun ledental aanzienlijk zien teruglopen. Van alle politieke partijen in het parlement heeft D66 nu de minste leden. Slechts de SP wist het afgelopen jaar substantieel meer leden te trekken. Dit blijkt uit gegevens van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen in Groningen.

Justitie VS wil Microsoft splitsen
ROTTERDAM, 13 JAN. Justitie in de VS wil dat de van machtsmisbruik verdachte softwarefabrikant Microsoft zich splitst in verschillende bedrijven. Een voorstel daartoe is, volgens de krant USA Today, vorige week gedaan aan rechter Richard Posner, die bemiddelt tussen Microsoft en de Amerikaanse overheid.

Gak verkoopt dochterbedrijf
AMSTERDAM, 13 JAN. Automatiseerder PinkRoccade koopt voor circa 400 miljoen gulden Gak-dochter Automatisering Sociale Zekerheid (ASZ). Gak steekt de opbrengst in versterking van zijn positie in het toekomstig private deel van de sociale zekerheid. ASZ telt duizend werknemers en maakt zo'n 300 miljoen gulden omzet.

Nachtvluchten Zaventem blijven
BRUSSEL, 13 JAN. De Belgische 'groene' minister van Verkeer, Isabelle Durant, heeft gisteren haar eerdere besluit ingetrokken om per 2003 nachtvluchten op het Brusselse vliegveld Zaventem te verbieden. De intrekking volgde na zware druk van premier Guy Verhofstadt en andere ministers.


NRC Webpagina's
13 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)