U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Wie wil me hebben?
Joop van den Ende werkt aan een nieuw format, leerde ik gisteren bij Witteman: pleegkinderen aanbieden via de televisie. Nederland heeft een gebrek aan pleeggezinnen. Misschien moet de vergoeding voor pleegouders omhoog, "want we concurreren ook op de arbeidsmarkt", stelde een van de gasten.


T V   V O O R A F :


The Shining, maar dan anders
Wat zou Stephen King hebben bezield om na de prima verfilming van zijn roman The Shining door Stanley Kubrick in 1980 ruim 15 jaar later nog eens een zesdelige televisieserie naar hetzelfde boek te willen maken? Er is natuurlijk een hele industrie ontstaan in Stephen King-miniseries en televisiefilms, vaak adaptaties van verhalen die door anderen minder naar zin van de meester werden bewerkt.


F I L M   V O O R A F :


Animal House
Voedselgevechten, boerwedstrijden, 'zooien', zuipen en seks; het zijn de stereotiepe ingrediënten van op feestjes opgediste verhalen over het studentenleven. De vertellers zijn vaak kalend en van middelbare leeftijd, hun geheugen beneveld door alcohol en nostalgie. Als hun herinneringen verfilmd zouden worden zou het resultaat waarschijnlijk lijken op National Lampoon's Animal House.


NRC Webpagina's
13 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)