U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aanbieders van Internet geschokt door Duits vonnis
In Duitsland en Nederland is door Internetaanbieders en Internetgebruikers geschokt gereageerd op de veroordeling van Felix Somm, de ex-directeur van CompuServe Duitsland, wegens het verspreiden van kinderporno.



Ook zaak tegen Intel in voorbereiding
De Federal Trade Commission (FTC) bereidt een anti-trustzaak voor tegen Intel, 's werelds grootste producent van halfgeleiders. De chipproducent zou misbruik maken van zijn monopoliepositie.



De expansie van Bertelsmann: Wij vechten als haaien
Afgelopen woensdag bepaalde de Europese Commissie dat een alliantie tussen uitgever Bertelsmann en een mediagroep de Duitse markt te zeer zou overheersen.



Registratiekamer: Clubcard is niet in strijd met privacy
De Registratiekamer vindt invoering van een persoonsgebonden clubcard voor voetbalsupporters ,,in beginsel'' gerechtvaardigd gezien het belang van de openbare orde en veiligheid.



Liever geen mediaspektakel voor 'M & M'
De huwelijksinzegening van Maurits en Marilène is een gebeurtenis van de tweede orde. In de raadszaal waren weinig prominenten aanwezig, koningin Beatrix was zelfs op reis. Maar de echtelieden zelf blijven ook liever anoniem.



Brussel laat vaste prijs voor boeken voorlopig met rust
De vaste prijs voor boeken zal voorlopig worden gehandhaafd, ook als het om grensoverschrijdende afspraken gaat. Die toezegging kregen de ministers van Cultuur van de landen van de Europese Unie gisteren van EU-commissaris Oreja (Cultuur).



MCI doet Internet van de hand
Het Amerikaanse telecomconcern MCI doet zijn Internet-divisie van de hand.



Rotterdam mikt als culturele hoofdstad op breed publiek
Het programma van 'Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa 2001' moet nog volledig worden ingevuld, maar één ding staat vast, zegt wethouder H. Kombrink van Cultuur: ,,Het moet een feest voor de hele stad worden.''



Reiswijzer op Internet
Een automobilist heeft het maar gemakkelijk als hij naar een onbekende bestemming moet. Hij kan zijn weg zoeken met wegenkaarten en stratenboeken, beide voor een habbekrats te koop.



Saaie baan, chirurg
,,Ik had ruzie met mijn vrouw. Plotseling voelde ik vreselijke pijn in mijn borst. Het koude zweet brak me uit. Ik kreeg ook geen lucht meer. Ik dacht dat ik dood ging.''




De NOS doet vandaag en morgen op tv en web rechtstreeks verslag van het huwelijk van prins Maurits en Marilène van den Broek. Het burgerlijk huwelijk tussen de zoon van prinses Margriet en mr. Van Vollenhoven en de dochter van de Europees commissaris Van den Broek, vond vanmorgen plaats in het Voorhuis van Paleis Het Loo. Wie het heeft gemist, kan het nog op Internet in RealVideo bekijken. Morgen vindt in Apeldoorn de kerkelijke inzegening plaats, vanaf 12.15 uur op Internet te volgen.

(www.omroep.nl/nos en www.apeldoorn.nl)

NRC Webpagina's
29 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)