U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

MCI doet Internet van de hand


LONDEN/WASHINGTON, 29 MEI. Het Amerikaanse telecomconcern MCI doet zijn Internet-divisie van de hand. Nieuwe eigenaar van deze activiteiten is de Britse branchegenoot Cable & Wireless die 625 miljoen dollar (1,25 miljard gulden) in contanten op tafel legt.

MCI komt daarmee tegemoet aan bezwaren van de monopolieautoriteiten in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Deze hadden terughoudend gereageerd op de aangekondigde fusie van MCI met WorldCom. Bij elkaar zou deze nieuwe combinatie meer dan de helft van de markt voor Internet-diensten in handen krijgen.

C&W-bestuursvoorzitter Richard Brown toonde zich gisteren verheugd met zijn aanwinst. ,,Internet is met ruim 50 procent per jaar de snelst groeiende telecomdienst. In onze uitbreidingsplannen is dit voor ons een vitaal onderdeel.'' C&W haalde in het eind maart afgesloten boekjaar een nettowinst van 2,2 miljard pond op een omzet van 7 miljard pond.

,,Door de Internet-infrastructuur van MCI te verkopen, hebben we elke overlapping met de activiteiten van WorldCom op Internet weggenomen'', aldus MCI-topman Bert Roberts in een persbericht van C&W. (Reuters, KRF)

NRC Webpagina's
29 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)