U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )   
Centraal Beheer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marilène en Maurits getrouwd
APELDOORN, 29 MEI. In het Voorhuis, de vroegere ontvangstruimte van paleis Het Loo in Apeldoorn, hebben prins Maurits en Marilène van den Broek elkaar vanmiddag even na twaalven hun jawoord gegeven. De voltrekking van het burgerlijk huwelijk temidden van 55 aanwezigen werd geleid door de Apeldoornse burgemeester Bruins Slot. Het betreft het eerste oranje-huwelijk sinds prinses Christina trouwde in 1975. Morgen, bij de kerkelijke inzegening in de Grote Kerk in Apeldoorn, zal Marilène een bruidsjapon dragen.

NS-staking dreigt door conflict over CAO
ROTTERDAM, 29 MEI Een landelijke spoorwegstaking dreigt nadat onderhandelingen over een nieuwe CAO voor NS Reizigers vanochtend zijn vastgelopen. NS heeft de afgelopen nacht een eindbod op tafel gelegd, dat de bonden ,,beschamend'' noemen.

President Jeltsin ontslaat hoofd belastingdienst
MOSKOU, 29 MEI. President Jeltsin heeft vanmorgen het hoofd van Ruslands belastingdienst ontslagen als deel van het Kremlin-crisismanagement om de 'psychose' op de geldmarkten te bezweren. De noodmaatregelen van woensdag hebben gisteren geleid tot een stijging van de Moskouse beursindex met zes procent.

Vaste prijs van boeken blijft nog
BRUSSEL 29 MEI. De vaste prijs voor boeken zal voorlopig worden gehandhaafd, ook als het om grensoverschrijdende afspraken gaat. Die toezegging kregen de ministers van Cultuur van de landen van de Europese Unie gisteren van EU-commissaris Oreja (Cultuur).

Musea krijgen geld van loterij
ROTTERDAM, 29 MEI. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Kröller-Muller Museum en Mauritshuis krijgen binnenkort geld van de Sponsorloterij voor de aankoop van kunstwerken. Het is de eerste keer dat musea in Nederland direct geld zullen ontvangen uit loterij-opbrengsten.

Hans Achterhuis schreef tekst over
AMSTERDAM, 29 MEI. In zijn nieuwe boek De erfenis van de utopie heeft prof.dr.Hans J. Achterhuis, hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit van Twente, enkele passages vrijwel letterlijk en zonder bronvermelding uit NRC Handelsblad overgeschreven. Achterhuis zegt desgevraagd: ,,Stom. Een ongeluk. Bij een eventuele tweede druk is het niet meer dan redelijk om de bron te vermelden''.

Denen zeggen ja tegen Europa
KOPENHAGEN, 29 MEI. Een meerderheid van de Deense bevolking heeft gisteren in een referendum voor ratificatie van het Verdrag van Amsterdam gestemd.

Van Lottum geeft op met blessure
PARIJS, 29 MEI. John van Lottum heeft vanmiddag opgegeven in de tweede ronde van het tennistoernooi van Roland Garros. In de derde set van zijn partij tegen Michael Chang kreeg Van Lottum bij de stand 7-5, 6-1 en 3-0 voor de Amerikaan last van een hamstringblessure.

Politie rolt in Amsterdam Turkse heroïnebende op
AMSTERDAM, 29 MEI. De politievan Amsterdam heeft bij een groteactie een Turkse criminele organisatie opgerold. Het Turkse koffiehuis Kiral in het stadsdeel De Pijp was volgens de politie de thuisbasis van de organisatie. In de afgelopen weken zijn zeventien verdachten aangehouden, van wie vijftien van Turkse afkomst. De andere verdachten komen uit Colombia en Venezuela. De 51-jarige leider was illegaal in Nederland en werd gezocht door Duitsland, waar hij nog drie jaar gevangenisstraf moet uitzitten. De politie nam 91 kilo heroïne, twee vuurwapens en 25.000 gulden in beslag.

NRC Webpagina's
29 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank - Maak uw eigen financiele site

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)