U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
'Ontbuffering'
Over de journalistieke impact van hun jongste uitzending kunnen ze bij Zembla tevreden zijn. Er werd nieuws gemaakt met de affaire-Docters van Leeuwen, zulk onbehaaglijk nieuws zelfs dat Bolkestein er op de dagelijkse persconferentie van de formatieonderhandelaars alleen maar op wilde reageren met een knorrig: ,,Wij leven niet in een mediagestuurde democratie.''


T V   V O O R A F :


Auditie van een dagsluiter
Toen de televisie 's avonds nog gewoon om een uur of elf ophield - en niet, zoals nu, dag en nacht doorging - hadden de KRO en de NCRV een dagsluiter. Een pastoor of een bisschop bij de één, een dominee bij de ander.


F I L M   V O O R A F :


Ruby Cairo
,,Moet ik nu soms de kinderen verdrinken en mezelf doodschieten?'' vraagt Andie MacDowell zich hardop af in een slecht gespeelde aanval van wanhoop nadat ze heeft vernomen dat haar echtgenoot, een vliegende beroepssjoemelaar, in Mexico dodelijk is verongelukt. Vervolgens gaat ze kordaat over tot de orde van de dag, want Ruby Cairo is geen zwaarmoedig melodrama over rouwverwerking maar een even goedgemutst als stuurloos mengsel van thriller, comedy, romance en avontuur.

NRC Webpagina's
29 MEI 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)