World Online voor de beursgang
World Online is een zeepbel
(16 maart 2000)
World Online gaat morgen naar de beurs. De geschatte beurswaarde van dit Internet-bedrijf doet de waarde van een oude reus als ABN Amro verbleken. Maar intussen zijn sommige Internet-fondsen al danig gekelderd. Hun kwetsbaarheid staat symbool voor de kwetsbaarheid van de Nieuwe Economie, meent Arjen van Witteloostuijn.
World Online scoort slecht
(16 maart 2000)
Internet-aanbieder World Online is straks miljarden waard op de beurs. Hoe verhoudt deze waarde zich tot de kwaliteit van de provider? "Ik ben het spuugzat om nog abonnee te zijn".
Hot.com
(16 maart 2000)
ls iemand nog twijfels mocht hebben over de aantrekkingskracht van de Nieuwe Economie, dan helpt de beursintroductie, morgen, van World Online hem waarschijnlijk over zijn bedenkingen heen. De Internetaanbieder is het eerste dot.com- bedrijf dat naar de Amsterdamse beurs gaat en het is meteen een megaklapper.
Lucht betrekt boven tech-sector
(15 maart 2000)
Vrijdag volgt de eerste notering van World Online. Dat wordt nagelbijten: het beursklimaat begint wat tegen te zitten.
Eigenaar World Online bouwde een bedrijf op basis van lucht
(13 maart 2000)
Nina Brink brengt vrijdag World Online naar de beurs en wordt miljardair. Andere ondernemers kunnen er bijna niet van slapen. Als World Online crasht, verliezen beleggers hun vertrouwen en dondert misschien de hele beurs in elkaar. Over paperclips en plakband en een vrouw met een fantastisch netwerk.
Internet-goud moeilijk grijpbaar
(9 maart 2000)
Goedkope Internettoegang kan een bedreiging vormen voor de inkomstenstroom van Internetaanbieders. In de plannen van World Online leveren surfende Internetters voorlopig een minieme bijdrage.
De macht van het idee
(8 maart 2000)
Waarom betalen beleggers volgende week miljarden voor World Online? Omdat het geen beleggers zijn, maar risico-investeerders van het eerste uur.
Abonnee op Internet steeds minder waard
(7 maart 2000)
Op de beurs is de prijs van een Internet-abonnee al vergelijkbaar met die van een gemiddelde auto. Intussen neemt de werkelijke waarde van een abonnee alleen maar af.
Internet-rijken verslaan oud geld met gemak
(4 maart 2000)
Aan de beursgang van World Online verdienen investeerders bedragen, die de verdiensten van vóór de komst van de Nieuwe Economie doen verbleken.
World Online 12 mld euro waard
(2 maart 2000)
De waarde van Internetaanbieder World Online bedraagt bij de beursgang medio volgende maand maximaal 12 miljard euro (ruim 26 miljard gulden). Dat blijkt uit gegevens die World Online gisteren heeft gepubliceerd.
World Online op zoek naar waardering
(1 maart 2000)
In het vandaag gepubliceerde prospectus levert World Online de informatie op basis waarvan beleggers moeten oordelen over het bedrijf. "Onzin", noemt Brink sommige rekensommen die de ronde doen over de beurswaarde van de Internet- aanbieder.
World Online verliest 200 miljoen
(25 februari 2000)
World Online heeft zijn verlies in het afgelopen jaar meer dan verzeventigvoudigd tot omgerekend meer dan 200 miljoen gulden. Dat blijkt uit een publicatie op de website van het Internetbedrijf.
Grootste beursgang ooit
(25 februari 2000)
De beursgang van World Online maakt oprichtster Nina Brink waarschijnlijk miljardair. Ze is het Duitse T-Online te vlug af.
Beurs zet deur open voor Internetfonds
(30 december 1999)
De Amsterdamse effectenbeurs versoepelt de toelatingseisen voor jonge Internetbedrijven. Een eigen vermogen van 50 miljoen euro óf een verwachte beurswaarde van 150 miljoen euro volstaat om notering aan het Damrak te krijgen. Met de nieuwe eisen krijgen Internetfondsen een uitzonderingspositie. Zo wordt het mogelijk dat een bedrijf dat slechts één jaar bestaat een beursnotering krijgt. Dit heeft de Amsterdamse beurs AEX vanochtend bekendgemaakt.
Een nieuw bakje Japanse zoutjes
(5 februari 2000)
Hoe maak je van duizend gulden een bijna half miljoen op papier in een paar maanden tijd? Kan niet? In de virtuele wereld van het Internet kan alles. Als je in de goede hoek zit, tenminste.
World Online verliezer in wedstrijd: e-mail 'op straat'
(19 juni 1998)
Op uitnodiging van Internetaanbieder World Online hebben duizenden gebruikers de afgelopen dagen meegedaan aan een 'hackwedstrijd'. World Online riep op om zijn computersystemen te kraken en loofde 15.000 gulden uit voor de eerste die daar in slaagde.
Consument weerloos op lek Internet
(11 juni 1998)
Internetgebruikers in Nederland worden de laatste maanden voortdurend geconfronteerd met beveiligingsproblemen bij aanbieders, ofwel providers, en bij elektronische bankdiensten.
Opnieuw beveiligingslek bij aanbieder Internet ontdekt
(8 juni 1998)
Bij de Internetaanbieder World Online is gisteren weer een beveiligingslek gevonden. Zeventig websites van bedrijven die deze bij World Online hebben ondergebracht, staan voor iedereen open. Het lek werd ontdekt door J. van Thiel, eindredacteur van het radioprogramma Radio Online van de Tros. Van Thiel heeft dit gisteravond in een uitzending bekendgemaakt.
Beveiligingslek Internetaanbieder World Online
(6 juni 1998)
Als gevolg van een beveiligingslek bij Internet-aanbieder World Online in Vianen kunnen derden gemakkelijk toegang krijgen tot persoonlijke gegevens van abonnees van deze provider. Een Internet-gebruiker ontdekte dat van ruim 184.000 klanten van World Online de gebruikersnaam en het wachtwoord zijn te achterhalen. Dit heeft tot gevolg dat alle elektronische post en persoonlijke documenten van deze klanten van de provider toegankelijk zijn voor onbevoegden.