Klik hier
Zaterdag 16 september 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws

Mail uw vragen naar de sportredactie in Sydney

Digitaal Dagboek van staatssecretaris Vliegenthart: ,,Vlak voor de start begint mij de adrenaline harder te stromen."
Profiel over Studiekeuze: een leidraad voor de aankomende student.
Stemming: Moeten de chauffeurs door de regering worden gecompenseerd voor de hoge brandstofprijzen?
Digitale Leestafel: de Amerikaanse Big Brother-bewoners dreigen op te stappen.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Antillen
Dossier Echelon
Dossier Microsoft
Dossier Oostenrijk
Dossier World Online

Laatste nieuws:
Driemaal olympisch goud voor Nederland
Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Leontien van Moorsel hebben een gouden medaille gewonnen op de Olympische spelen in Sydney. Van den Hoogenband versloeg Ian Thorpe op de 200 meter vrije slag. Wielrenster Leontien van Moorsel veroverde goud bij de drie kilometer achtervolging. Inge de Bruijn werd winnares op de 100 meter vlinderslag.

Meer nieuws om 16.00 uur


SYDNEY - Zwemster Inge de Bruijn heeft zondag voor Nederland de eerste gouden medaille binnengehaald. De topfavoriete verbeterde haar eigen wereldrecord van 56,64 naar 56,61. Zilver was voor de Slowaakse Martina Moravcova, brons voor de Amerikaanse Dara Torres. Voor De Bruijn was het al haar tweede medaille van deze Spelen. Zaterdag pakte ze met haar teamgenoten al zilver op de 4x100 meter vrij. (Foto Reuters)

Vervroegde verkiezingen Peru
De Peruaanse president Fujimori heeft zaterdag vervroegde algemene verkiezingen uitgeschreven. De omstreden president kondigde aan zelf geen kandidaat te zullen zijn.

Steun aan Antillen dankzij fiat IMF
Nederland maakt komende week een overbruggingskrediet van 80 miljoen gulden over aan de Antilliaanse Centrale Bank.

Olieprijs zal voorlopig niet zakken
Jeroen van der Veer, vice-voorzitter van de Koninklijke Shell/Groep, zou "bijzonder verbaasd" zijn als de prijs van ruwe olie vóór midden februari volgend jaar zou zakken.

Prinsjesdag gered van truckers
De dieselcrisis plaatst het kabinet in een moeizame positie tussen Europa en vrachtwagenchauffeurs. Vandaag is er geheim overleg over compensatie voor truckers.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

Klik hier


Krekel
Krekel
Pronk gaat
terug naar
z'n eigen milieu

Opec negeert schuldvraag
Het oliekartel Opec besloot deze week de productie te verhogen. Maar niet omdat het zich schuldig voelt aan de hoge benzine- en dieselprijzen. " Wij hebben geen invloed op de speculanten, geen invloed op de belasting en accijnzen", zegt de Iraanse minister van olie.

Smokkelbaas en zakenman
Een van de Nederlandse wegbereiders van het fatale Dover-transport waarbij 58 Chinezen stikten, was de Rotterdammer Huub van K. Hij is een van de verdachten die volgende week voor de rechter komt. Hoe een zakenman een web van gewelddadige smokkelaars te hulp schoot.

 
Luchtmacht bombardeert Abu Sayyaf
Bommenwerpers van de Filippijnse luchtmacht voerden afgelopen nacht aanvallen uit op de bases van de moslimrebellen van Abu Sayyaf op het eiland Jolo.

Nederland zet geld op Bush
Het Nederlandse bedrijfsleven steunt in de Amerikaanse verkiezingscampagnes vooral de Republikeinen. Zij ontvingen bijna driekwart van de Nederlandse donaties. Het ging dit en vorig jaar bij elkaar om ten minste 465.000 dollar (1,1 miljoen gulden).

Tiscali lift mee naar de top
Tiscali is na de recente overname van World Online het op een na grootste internetbedrijf van Europa. De expansie gaat volgens topman Soru verder.

Estafetteploeg gediskwalificeerd
De Nederlandse mannenestafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag is vanmorgen op de eerste dag van de Olympische Spelen in Sydney gediskwalifeerd. In de series werd de tijd van Veens, Rijnbeek, Holst en Kenkhuis (3.18,32) geschrapt wegens een te vroege overname.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Geblokkeerd beleid
De derde weg van Blair en Schröder, de paarse combinatie van Kok en de Belgische coalitie- zonder-naam zijn deze week in het ongerede geraakt. Een beweging van 'eigen rijders' in het vrachtvervoer, aangevuld met geestverwante weggebruikers, kwam met succes in opstand tegen de hoge dieselprijs, blokkeerde wegen en legde het openbare leven lam.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* Kantoor op wielen
Was in de T-Ford alleen de ontsteking nog elektrisch, de nieuwste auto's zijn computers op wielen. Beurskoersen opvragen, cd-spelers met spraakbesturing, alles kan. De oliecrisis ten spijt, wint de auto terrein. " De auto wordt een verlengstuk van huiskamer en kantoor."

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* De EPO-spuiter wint
In Sydney zoeken dopingcontroleurs voor het eerst naar epo. Een sporter moet de epo-spuit echter wel heel dom hebben gehanteerd om tegen de lamp te lopen.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad