U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
Dossier Olympische Spelen

Estafetteploeg gediskwalificeerd

Door onze redacteuren
SYDNEY, 16 SEPT. De Nederlandse mannenestafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag is vanmorgen op de eerste dag van de Olympische Spelen in Sydney gediskwalifeerd. In de series werd de tijd van Veens, Rijnbeek, Holst en Kenkhuis (3.18,32) geschrapt wegens een te vroege overname. Met Pieter van den Hoogenband als slotzwemmer in de finale gold Nederland als medaillekandidaat.

De vrouwen presteerden wel goed. Van Rooijen, Groot, Henneken en Van Rijn eindigden in de series met 3.42,32 als tweede. Hun tijd was een verbetering van het Nederlands record dat sinds vier jaar op 3.42,40 stond. Marcel Wouda bereikte met een Nederlands record (1.02,00) de halve finale van de 100 meter schoolslag. Wereldrecordhoudster Inge de Bruijn scherpte in de series van de 100 meter vlinder het olympisch record aan tot 57,60. De Nederlandse mannenhockeyploeg won vanmorgen zijn eerste wedstrijd moeizaam van Groot-Brittannië (4-2), door doelpunten van Teun de Nooijer, Jacques Brinkman en Stephan Veen (twee). De Brit Giles miste bij 2-2 in de tweede helft een strafbal. Nederland speelt maandag zijn tweede duel tegen Maleisië. De triatlon voor vrouwen kende een verrassende ontknoping. In de eindsprint van het laatste onderdeel, het lopen, moest de lokale favoriete Michelle Jones haar meerdere erkennen in de Zwitserse Brigitte McMahon. De drie Nederlandse deelneemsters eindigden in de achterhoede: Wieke Hoogzaad (25ste plaats), Silvia Pepels (26) en Ingrid van Lubek (33).

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Juan Antonio Samaranch, is op de eerste dag van de Spelen naar huis teruggekeerd. Volgens een woordvoerder is de toestand van zijn zieke echtgenote zorgwekkend. Vice-voorzitter Dick Pound neemt Samaranch' taken waar.

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad