U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Nieuwe Windows opnieuw niet veilig
Nog voordat Microsoft de nieuwe Windows Millennium Edition (ME) donderdag wereldwijd op de markt bracht is de eerste beveiligingsfout in het besturingssysteem ontdekt.

Flitsen uit de lappendeken die Nederland heet
Een kind van welgestelde ouders dat zo teruggetrokken leeft, dat het nog nooit een stoplicht heeft gezien. Een Brabants gehucht waar discotheekeigenaren de politie betalen om ieder weekeinde 15.000 feestvierende jongeren in toom te houden. Een bungalowwijk in Zeeland waar verveelde, rijke Nederlanders op zoek gaan naar de Zin Van Het Bestaan. Prostituees in een Amsterdams sekstheater die instructies van klanten opvolgen via de webcam.

MTV nu ook in het Nederlands
Na een Duitse, een Italiaanse, een Britse en een Franse MTV, zag deze week 'de Nederlandse MTV' het levenslicht. Een gesprek met MTV- directeur Nederland, Casper Keller. "We gaan TMF voorbij."

Ontslagen bij Altavista
Internetzoekmachine Altavista, in handen van internetinvesteerder CMGI, gaat zijn personeelsbestand met 25 procent inkrimpen. In totaal verliezen 225 werknemers hun baan. De ontslagen vallen vooral bij de divisie die voor vulling (content) zorgt op de websites van Altavista. Het internetbedrijf wil zich helemaal gaan richten op zijn zoekmachine.

Ruzie om domeinnaam
Energiebedrijf Cogas en zijn oud-directeur commerciële zaken C. Donkervoort strijden om de domeinnaam Energiebedrijf.com. Cogas heeft Donkervoort voor de rechter gedaagd, omdat het meent de eigenaar te zijn van de mogelijk lucratieve internetnaam. Volgens Cogas heeft Donkervoort, die onder meer de energiehandel op internet in zijn portefeuille had, de naam aangevraagd namens zijn voormalige werkgever. Het gaat niet alleen om Energiebedrijf.com, maar ook om de varianten .net en .org. Donkervoort heeft acht maanden bij Cogas gewerkt. Hij werd benoemd op 10 maart 1999, maar trad pas op 1 juni 1999 in dienst. In de tussentijd heeft hij de domeinnamen laten registreren.


Er zijn op internet prachtige sites te vinden, waar je met gemak een half uur vol bewondering naar kunt zitten kijken en, in het geval van Nosepilot, ook naar kunt zitten luisteren. Waarom de site is gebouwd, de betekenis van alle prachtige animaties, dat blijft onduidelijk. Wel duidelijk is dat de makers al hun creativiteit in deze surrealistische site hebben gestopt. Met Flash maakten ze vliegende aardbeien, wereldbollen die langzaam in twee tomaten met een paraplu veranderen of een mechanische Pino. Onduidelijk is alleen hoe je de site weer moet verlaten.
(www.nosepilot.com)

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad