U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kabinet laat accijns op diesel intact
Het kabinet wil in geen geval de accijns op dieselolie voor iedereen verlagen. Er komen wel maatregelen om kleine transportondernemingen te compenseren voor de fors gestegen brandstofprijzen.

Steun aan Antillen dankzij fiat IMF
Nederland maakt komende week een overbruggingskrediet van 80 miljoen gulden over aan de Antilliaanse Centrale Bank. Dit heeft staatssecretaris De Vries (Koninkrijksrelaties) gisteravond gezegd in reactie op een akkoord tussen het Internationaal Monetair Fonds en de Antillen.

Rellen in wijk Dordrecht
Bij schermutselingen tussen zestig jongeren van voornamelijk Antilliaanse afkomst en de politie in de wijk Oud-Krispijn in Dordrecht zijn gistermiddag zes jonge buurtbewoners opgepakt.

Nederlands geld voor Luftwaffe
Nederland gaat meebetalen aan de uitbreiding van de Duitse strategische luchtmacht. In ruil daarvoor kan Nederland voor het transport van militairen en materieel, bijvoorbeeld voor crisisoperaties, een beroep doen op Duitsland.

Problemen na onweer en regen
Hevige regenval en onweer hebben vannacht voor problemen gezorgd op tal van plaatsen in vooral het zuiden en midden van het land. In West- en Midden-Brabant kwamen straten onder water te staan. In Vleuten brandde een boerderij na blikseminslag af. Op de snelwegen ondervond het verkeer veel hinder van het noodweer.

Trams botsen
Bij een botsing tussen twee trams op de Cornelis Lelylaan in Amsterdam hebben gisteravond 35 inzittenden verwondingen opgelopen.Een van de trambestuurders raakte zwaar gewond. Reizigers kregen nekklachten, kneuzingen of snijwonden.

Vredesmacht VN naar Eritrea
De VN sturen een vredesmacht van 4.200 man naar Ethiopië en Eritrea. Dat heeft de Veiligheidsraad gisteren besloten. De kans bestaat dat Nederland deelneemt. De vredesmacht, UNMEE, moet toezien op een bestand tussen beide landen en op de terugtrekking van troepen.

Manila valt gijzelnemers aan
Bommenwerpers van de Filippijnse luchtmacht voerden afgelopen nacht aanvallen uit op de bases van de moslimrebellen van Abu Sayyaf op het eiland Jolo. De rebellen houden nog steeds negentien gijzelaars vast.

Estafetteploeg gediskwalificeerd
De Nederlandse mannenestafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag is vanmorgen op de eerste dag van de Olympische Spelen in Sydney gediskwalifeerd. In de series werd de tijd van Veens, Rijnbeek, Holst en Kenkhuis (3.18,32) geschrapt wegens een te vroege overname. Met Pieter van den Hoogenband als slotzwemmer in de finale gold Nederland als medaillekandidaat.

NS dingen met KLM naar HSL
De Nederlandse Spoorwegen hebben een alliantie gesloten met de KLM en de Britse National Express Group om de contracten voor het vervoer op de Hogesnelheidslijn-Zuid in de wacht te slepen. Er zijn nog drie andere belangstellenden voor het contract.

DHL in handen Deutsche Post
Deutsche Post neemt vanaf volgend jaar een belang van 51 procent in het koeriersbedrijf DHL International, het niet-Amerikaanse deel van DHL Worldwide Express.

Nog buien
Vanmiddag vooral in het zuiden buien, elders droger en wat zon. Zondag eerst buien, later opklarend. Matige wind. Maxima tot 19 graden. Vooruitzichten tot en met donderdag: eerst droog en perioden met zon, vanaf woensdag kans op een bui. Maxima tot 22 graden op woensdag.


NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad