24/7 Media Europe ad
Vrijdag 28 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Het voorlopig verslag over de vuurwerkramp in Dossier Enschede

Napster en de droom van een digitale snelweg zonder jruidische beperkingen in Dossier Auteursrecht.
Digitale Leestafel: Op blote voeten naar de supermarkt
Ivensys en de aandelen Baan. Lees erover in Cahier Baan.
De UMTS-veiling is voorbij. Achtergronden in cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties.
Een Britse krant drukte de namen en adressen van zedendelinquenten af. Vindt u dat kunnen?
In het nieuws:
Dossier Antillen
Dossier Auteursrecht
Dossier Enschede
Dossier Rekeningrijden
Dossier World Online
Cahier Baan
Cahier Veiling Mobiele-telefoonfrequenties
Cahier Telefönica
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
PARIJS - Nabestaanden en luchtvaartpersoneel woonden gisteren in de Madeleine-kerk in Parijs een herdenkingsmis bij voor de 113 slachtoffers van de dinsdag bij Parijs neergestorte Concorde.
(Foto AP)
Vierdaagse lesweek alleen in noodgeval
Alleen in structurele noodsituaties kan de directeur van een basisschool tijdelijk een vierdaagse lesweek invoeren. Die noodsituatie moet het gevolg zijn van personeelstekort.

Experts VS onderzoeken Fireworks
Bomexperts uit de Verenigde Staten onderzoeken sinds half juni welke stoffen de enorme explosies op het terrein van S.E. Fireworks in Enschede hebben veroorzaakt.

'Op Ambon bepalen ze het zelf wel'
In Oosterwolde zamelen Molukkers geld in voor familieleden op Ambon. Zij mogen daar ook wapens voor kopen, klinkt het uit frustratie.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Het hele basis-
onderwijs is één
groot noodgeval

Melk van gen-konijn tegen ziekte van Pompe
Vier baby's die lijden aan de dodelijke ziekte van Pompe zijn nog in leven en maken het redelijk goed dankzij het experimentele medicijn alfa-glucosidase. Dit middel wordt door het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming gewonnen uit de melk van genetisch gemanipuleerde konijnen.

In het oosten van Duitsland regeert de angst
Rechts-radicaal geweld tegen buitenlanders (en links) wordt gemeengoed in het oosten van Duitsland. In de vroegere DDR woont twintig procent van de Duitsers, maar wordt de helft van alle aanslagen van ultrarechts gepleegd.

 
Fujimori heeft gegokt en gewonnen
Onder heftige protesten laat de Japanse emigrantenzoon Fujimori zich vandaag voor de derde achtereenvolgende keer als president van Peru installeren. 'Een dictator laat zich kronen'.

Concorde rijp voor industriemuseum
De fascinatie voor de Concorde wordt gevoed doordat het zo'n schitterend idee is en zo'n tragische mislukking. Twee keer sneller dan het geluid over de oceaan vliegen, eerder aankomen in New York dan vertrokken uit Londen of Parijs, genieten van eersteklas-service in een romp met de ranke vorm van een kraanvogel en de vleugels van een gevouwen papieren kindervliegtuigje.

Muziekfans blijven toch kopiëren
Het verbod op Napster, een ruilbeurs voor muziek op internet, door een Amerikaanse rechter zal muziekfans niet uit het veld slaan. Er zijn genoeg alternatieven.

Sony blijft nog vertrouwen op Playstation
Sony blijft optimistisch onder de miljardenverliezen die het bedrijf de afgelopen drie maanden heeft geleden. Het amusementsconcern vergelijkt zich met chipmaker Intel.

Overmars naar Barça: 80 mln
Barcelona heeft vannacht met Arsenal overeenstemming bereikt over de transfer van Marc Overmars. De Spaanse club betaalt ruim 80 miljoen gulden aan de Engelse club, waarvoor de 27-jarige Nederlandse international sinds 1997 speelde. Overmars is akkoord gegaan met een vijfjarig contract.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Sollicitatiecode
Informatici uit India, verpleegsters uit de Filippijnen, metaalbewerkers uit Ierland. De arbeidsmarkt is krap en werkgevers weten niet wat ze moeten doen om de gaten te vullen. Lokkertjes als een auto van de zaak of een kennismakingsreisje naar de Antillen wekken nog slechts een meewarige glimlach bij de begeerde werknemer in spe.


C U L T U R E E L   S U P P L E M E N T
* Een goede reden om onszelf te trakteren
Van Johann Sebastian Bach heeft iedereen zijn eigen beeld: een godsvruchtige toonsmid, een gekweld genie, meer een mysticus dan een musicus. Aan de muziek doet dat niets af.

B O E K E N
* Het morele gelijk van de zwijgende
Algemeen wordt Lu Xun (1881-1936) beschouwd als de grootste Chinese schrijver van de twintigste eeuw. Een ruime keuze uit zijn werk is nu magistraal vertaald in het Nederlands. Lu Xun toont daarin zijn meest expressieve en toegankelijke kant.

B O E K E N
* De getemde Algerijn
In een serie recensies van romans die in het literaire hoogseizoen ten onrechte onopgemerkt bleven deze week 'De sprekers van de waarheid' van de Algerijns- Nederlandse Karim Traïdia.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad