U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Russische mediamagnaat Goesinski gaat alsnog vrijuit
De omstreden rechtsvervolging van de Russische mediamagnaat Vladimir Goesinski, eigenaar van het kritische tv-station NTV, lijkt met een sisser af te lopen. Alle aanklachten tegen hem zijn woensdagavond onverwachts ingetrokken.

Vrouw vermoord na optreden bij Springer
Amerikaanse talkshows zijn opnieuw in opspraak na de dood van Nancy Campbell-Panitz (45) afgelopen maandag. Haar lichaam werd gevonden een paar uur na de uitzending van de show van Jerry Springer, waarin zij optrad samen met haar ex-man Ralf en diens nieuwe echtgenote Eleanor. Het programma was overigens drie maanden geleden opgenomen.

Muziekfans blijven toch kopiëren
Het verbod op Napster, een ruilbeurs voor muziek op internet, door een Amerikaanse rechter zal muziekfans niet uit het veld slaan. Er zijn genoeg alternatieven.

Industrie bevecht internetpiraterij
Muziekverspreiding via internet is schadelijk voor artiest, platenmaatschappij en consument, zegt de platenindustrie. Volgens anderen is dat niet aantoonbaar.

Sony blijft nog vertrouwen op Playstation
Sony blijft optimistisch onder de miljardenverliezen die het bedrijf de afgelopen drie maanden heeft geleden. Het amusementsconcern vergelijkt zich met chipmaker Intel.

Eigenzinnige cybervrouw
April Ryan is een ongebuikelijke heldin voor een avonturenspel. Ze is intelligent en kunstzinnig. En ze schiet niet. In plaats daarvan lost ze raadsels op in twee werelden. De balans tussen deze twee werelden, Stark en Arcadia, is verdwenen. Omdat April een 'shifter' is, kan zij beide werelden betreden en behoeden voor rampen.

Internetcafé in Bagdad
Irak heeft zijn eerste internet-café. De eigenaars van het café hebben toestemming van het bewind van Saddam Hussein om elke website te bezoeken zolang die niet strijdig is met de islam en "de moraal en ethiek" niet schendt, zoals minister van Transport en Communicatie Khalil het gisteren uitdrukte. De opening van het internetcafé wordt gezien als een boude stap in een land dat de communicatie met de buitenwereld sterk aan banden legt. Satellietschotels en modems zijn verboden zijn en voor de installatie van een fax is een speciale vergunning van de overheid nodig. (AP)

Koers WorldCom keldert
Het Amerikaanse telecomconcern WorldCom heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 1,28 miljard dollar (3 miljard gulden) tegen 865 miljoen dollar in dezelfde periode van 1999. De omzet ging van 9,1 miljard naar 10,2 miljard dollar. Na bekendmaking van de cijfers duikelde de koers van het aandeel gisteren met 15 procent, de grootste koersval in zes jaar. Volgens analisten kwam dit omdat de cijfers voor het eerst overeenkwamen met de verwachtingen, in plaats van deze te overtreffen.

DNB bestraft organisatie via advertentie
De Nederlandsche Bank heeft gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in een advertentie een onbekende beleggingsinstelling op te roepen informatie te geven. De toezichthouder heeft Euro Enjoy uit Apeldoorn een dwangsom (waarvan de hoogte onbekend is) opgelegd om de onbekende organisatie tot openheid te dwingen. DNB heeft deze mogelijkheid sinds begin dit jaar. (ANP)

Endemol verkoopt distributieonderdeel
Endemol verkoopt bedrijfsonderdeel Endemol International Distribution (EID) tegen boekwaarde aan CanWest Entertainment. Het Canadese concern wordt per 1 augustus, het begin van het nieuwe boekjaar voor Endemol, officieel eigenaar. EID distribueert voornamelijk Engelstalige tv- series en -films aan zenders in de hele wereld behalve in Noord- Amerika. Endemol doet de afdeling van de hand omdat het zich wil concentreren op de distributie van zelfgemaakte programma's. EID had in het boekjaar 1998/1999 een omzet van 42 miljoen gulden. Voor de 25 medewerkers wordt een plaats gezocht binnen een van beide ondernemingen. (ANP)


In het 250ste sterfjaar van Bach zal het niemand verbazen dat ook op internet her en der Bach-sites verschijnen. Een van de mooiste is wel Bach Digital, waarop vanaf vandaag een enorme hoeveelheid informatie over de componist en zijn werk, en geluidsfragmenten te horen zijn. Vanavond om 20.00 uur is via de site een live-uitzending van Bachs Mass in b-Minor te horen die in de St Thomas kerk in Leipzig wordt uitgevoerd.
(www.bachdigital.org)

NRC Webpagina's
28 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad