U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vierdaagse lesweek alleen in noodgeval
AMSTERDAM, 28 JULI. Alleen in structurele noodsituaties kan de directeur van een basisschool tijdelijk een vierdaagse lesweek invoeren. Die noodsituatie moet het gevolg zijn van personeelstekort.Dit heeft de president van de Amsterdamse rechtbank, mr. R. Gisolf, vanmorgen in kort geding bepaald.

Overmars naar Barça: 80 mln
ROTTERDAM, 28 JULI. Barcelona heeft vannacht met Arsenal overeenstemming bereikt over de transfer van Marc Overmars. De Spaanse club betaalt ruim 80 miljoen gulden aan de Engelse club, waarvoor de 27-jarige Nederlandse international sinds 1997 speelde.

Melk van gen-konijn tegen ziekte van Pompe
ROTTERDAM, 28 JULI. Vier baby's die lijden aan de dodelijke ziekte van Pompe zijn nog in leven en maken het redelijk goed dankzij het experimentele medicijn alfa-glucosidase. Dit middel wordt door het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming gewonnen uit de melk van genetisch gemanipuleerde konijnen.

Experts VS onderzoeken Fireworks
ROTTERDAM, 28 JULI. Bomexperts uit de Verenigde Staten onderzoeken sinds half juni welke stoffen de enorme explosies op het terrein van S.E. Fireworks in Enschede hebben veroorzaakt. De Amerikanen werken in opdracht van het schade-onderzoekbureau Stekelenburg in Bavel, dat onder meer werkt voor de verzekeraar van S.E. Fireworks.

Bomaanslag in station S-Bahn Düsseldorf
BERLIJN, 28 JULI. Bij een bomaanslag in een S-Bahn-station in Düsseldorf zijn gisteren negen mensen gewond geraakt. Een 20- jarige hoogzwangere vrouw verloor haar ongeboren baby en een been. Chirurgen slaagden er in het been van de vrouw weer aan te zetten. Eén slachtoffer verkeerde vanmorgen nog in levensgevaar.

'Onkunde rechter Europees recht'
DEN HAAG, 28 JULI. Nationale rechters moeten zich beter op de hoogte stellen van het Europese recht zodat de overbelasting van het Europese Hof van Justitie in Luxemburg wordt verminderd. Dit adviseert de Hoge Raad der Nederlanden in een advies aan het Hof van Justitie in Luxemburg.

Moord op vrouw na talkshow
ROTTERDAM, 28 JULI. Amerikaanse talkshows zijn opnieuw in opspraak na de dood van een vrouw afgelopen maandag. Haar lichaam werd gevonden kort na de uitzending van de show van Jerry Springer, waarin zij optrad samen met haar ex-man.

Goesinski gaat alsnog vrijuit
MOSKOU, 28 JULI. De vervolging van de Russische mediamagnaat Vladimir Goesinski lijkt met een sisser af te lopen. Alle aanklachten tegen hem zijn woensdagavond onverwachts ingetrokken.

Iran: ooit betere relaties met VS
TEHERAN, 28 JULI. De Opperste Leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft gisteren voorzichtig gezinspeeld op een mogelijke normalisering, op termijn, van de betrekkingen tussen Iran en de VS.

VS in actie tegen belastingparadijs
WASHINGTON, 28 JULI. Een grote meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden steunt wetgeving die een einde maakt aan belastingvrijdom van ondernemingen die exporteren via belastingparadijzen.

Volleyballers naar Spelen in Sydney
CASTELNAU-LE-LEZ, 28 JULI. Het Nederlandse volleybalteam heeft zich gisteren in het Franse Castelnau-le-Lez door een 3-1 overwinning op Frankrijk geplaatst voor de Olympische Spelen.

Buiig weekeinde
Morgen overwegend bewolkt met vooral landinwaarts diverse buien, mogelijk met onweer. Maxima rond 20 graden. Zwakke tot matige westenwind. Vooruitzichten tot donderdag: Zondag opnieuw veel stapelwolken en buien. Na het weekeinde tijdelijk droger en warmer.


NRC Webpagina's
28 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad