24/7 Media Europe ad
Zaterdag 15 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

Genetisch gemanipuleerd voedsel in de EU? Achtergronden in Dossier GM.
@: KPN en PTT Post blinken op internet niet uit in snelheid.
Groene ketchup in de digitale leestafel.
Achtergronden bij het Wereld Aids Congres in cahier Aids in Afrika.
Het Engelstalige profiel over Nederland voor buitenland: the Netherlands.
De veiling van frequenties voor mobiele telefonie in het cahier en in Economie voor Jou.
In het nieuws:
Dossier Bouterse
Dossier Genetische Manipulatie
Dossier Enschede
Dossier Lockerbie
Dossier Srebrenica
Dossier Telecom
Dossier Tour de France 2000
Cahier Aids in Afrika
Cahier DNA


DEN HAAG - Het Lincoln Center Jazz Orchestra met rechts trompettist Wynton Marsalis gisteravond op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het festival stond het programma gisteren in het teken van de jazz-geschiedenis. Het festival, in dertien zalen, duurt nog tot en met zondag.
(Foto Paul Bergen)

Chirac laakt economisch beleid Jospin
De Franse president Chirac heeft ernstige kritiek op het economische beleid van premier Jospin. Dat zou niet alleen een sociale maar ook een digitale tweedeling in de samenleving teweegbrengen.

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Redacteuren

De website van NRC Handelsblad (www.nrc.nl) wordt binnenkort vernieuwd en uitgebreid. Er is plaats voor twee redacteuren, die voorlopig voor een half jaar worden aangesteld. Zij zullen worden belast met het samenstellen van de internetkrant, het verzorgen van artikelen en het presenteren van informatie over de onderwerpen cultuur en internet.

Meer informatie.

D66 wil onderzoek naar 'DNA-revolutie'
D66- fractieleider Thom de Graaf wil dat de Tweede Kamer zelfstandig onderzoek doet naar de maatschappelijke gevolgen van de snel voortschrijdende DNA-technologie. Volgens De Graaf voltrekt zich "een genetische revolutie" die vraagt om actie van het parlement, zo zegt hij vandaag in een interview met deze krant.

'Natuur leek een beetje elitair'
Meer stress vergroot de wens naar meer natuur, vindt staatssecretaris Faber. Zij wil 'maatschappelijk relevant' natuurschoon. "Natuur is er voor iedereen."

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Nog één zo'n klap
tussen de schouders
van Arafat en het
probleem is opgelost

Boete tabaksindustrie 340 mld
Een rechtbankjury in Miami (Florida) heeft gisteren vijf Amerikaanse sigarettenfabrikanten veroordeeld tot een boete van 145 miljard dollar (ruim 340 miljard gulden).

Mandela kapittelt Mbeki over aidsvisie
Oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika heeft de huidige regering van zijn land opgeroepen snel actie te ondernemen om aids te bestrijden. Hij drong tevens aan op verzoening tussen zijn opvolger Thabo Mbeki en de internationale wetenschap.

 
De mysterieuze klant van winkelier Gauci
'Malta' was deze week aan de orde op het Lockerbieproces in Kamp Zeist. De Maltese winkelier Tony Gauci herkende, min of meer, een van de Libische verdachten. Maar ook een Palestijnse terrorist blijkt in Malta te zijn geweest.

'George zal langzaam uit het zicht verdwijnen'
De gijzeling van het kabinet en parlement en 'coup-2000' in Fiji zijn voorbij, maar nu beginnen de problemen pas goed. De coupplegers kregen alles wat ze wilden. Reden genoeg voor de rest van de wereld Fiji de rug toe te keren.

'Netscape bespioneert internetgebruikers'
Netscape is door een gebruiker voor de rechter gedaagd omdat de browser zich schuldig zou maken aan spionage en wetsovertreding.

Top ziet vrijwillig af van opties
Drie bestuurders van mediaconcern Endemol hebben vrijwillig afgezien van het incasseren van ongeveer 75 miljoen gulden aan optiewinsten. Dat is iets minder dan de helft van het bedrag waar ze recht op hadden.

Verrassende opleving van volleyballers tegen
Italië Niemand - ook de volleyballers zelf niet - had het deze week nog voor mogelijk gehouden. Maar Nederland speelde gisteravond eindelijk weer eens een beetje als in de glorietijd, die aanvankelijk zo ver weg leek.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Genvoedsel
De europese deur voor genetisch gemodificeerd voedsel moet voorzichtig weer worden geopend. Althans, als het aan de Europese Commissie ligt, die deze week heeft aangekondigd het moratorium op de goedkeuring van genetisch gemodificeerd voedsel, dat in oktober 1998 werd ingesteld, op te heffen.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* De illusie van rijpheid
Ze hebben seks, maar autorijden mag niet. Ze mogen roken, maar stemmen ho maar. De overheid weet zich geen raad met tieners. En tieners raken in de war van zoveel tegenstrijdigheid. Pleidooi voor meer helderheid, van overheid en ouders. 'Neem alsjeblieft je mobiele telefoon mee!'

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* De r gaat ten onde
Waarom verspreidt de Gooise R zich zo snel onder de jeugd? Het lijkt te liggen aan de meezing-cd's van Kinderen voor Kinderen. De R is sowieso een raadsel- achtige medeklinker.

Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad