U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Chirac laakt economisch beleid Jospin
De Franse president Chirac heeft ernstige kritiek op het economische beleid van premier Jospin. Dat zou niet alleen een sociale maar ook een digitale tweedeling in de samenleving teweegbrengen.

D66 wil onderzoek naar 'DNA-revolutie'
D66-fractieleider Thom de Graaf wil dat de Tweede Kamer zelfstandig onderzoek doet naar de maatschappelijke gevolgen van de snel voortschrijdende DNA-technologie.

Boete tabaksindustrie 340 mld
Een rechtbankjury in Miami (Florida) heeft gisteren vijf Amerikaanse sigarettenfabrikanten veroordeeld tot een boete van 145 miljard dollar (ruim 340 miljard gulden). De zes juryleden achtten de producenten verantwoordelijk voor de ziekte van 500.000 rokers in Florida.

Mandela roept op tot verzoening in twist over aids
Nelson Mandela, oud-president van Zuid-Afrika, heeft de Zuid-Afrikaanse regering gevraagd snel actie te ondernemen om aids te bestrijden. Hij riep op tot verzoening tussen zijn opvolger Thabo Mbeki, die twijfelt aan het verband tussen het HIV-virus en aids, en de wetenschap. Hij deed dit gisteren in de slotrede van de 13de Internationale Conferentie over aids in Durban.

Kok: punt achter incident bij EK
Premier Kok wil een punt zetten achter het incident met Italiaanse tv- journalisten bij de finale in Rotterdam van het Europees voetbalkampioenschap van twee weken geleden. Hij noemde een excuus van zijn kant aan Italië onnodig en onderstreepte dat daar door zijn Italiaanse collega Amato ook nimmer om was verzocht.

EU wil uitleg over wisselen valuta's
De Europese Commissie wil van 109 banken en wisselkantoren in vier lidstaten nadere uitleg over de tarieven voor het wisselen van valuta's. Daaronder zijn kantoren van ABN Amro in België en Portugal.

ING op weg naar toptien in VS
ING bereidt zich voor op de aankoop van grote delen van de Amerikaanse verzekeraar Aetna. Als ING straks ook definitief ReliaStar heeft ingelijfd, komt het concern in de toptien van de levensverzekeringsmarkt in de VS.

Volleyballers verslaan Italië
Het Nederlands volleybalteam heeft gisteravond Italië in Rotterdam met 3-1 verslagen. Het was de eerste nederlaag van de wereldkampioen in deze finalepoule van de World League en de eerste overwinning van de thuisploeg.

Nasdaq krijgt stevige impuls
De technologiefondsen in de VS klimmen uit het dal van de afgelopen maanden. Goede kwartaalcijfers gaven de Nasdaq, waaraan vooral ICT- bedrijven zijn genoteerd, gisteren een stevige impuls. De schermenbeurs in New York sloot 1,7 procent hoger op 4245,94 punten.

Minder buien
Morgen wolkenvelden en enkele lichte buien. Middagtemperatuur rond 16 graden. Matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Vooruitzichten voor maandag t/m woensdag : Geleidelijk minder buien en meer zon. Maxima oplopend tot rond 20 graden op woensdag.


NRC Webpagina's
15 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad