U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VNU moet pc-blad terughalen
VNU moet tienduizenden exemplaren van het blad Computer Idee terughalen uit de winkels.

Britse politie legt oor te luister op het internet
In Europa loopt Groot-Brittannië voorop bij het aftappen van internetverkeer. De nieuwe regels zorgen voor veel commotie.

Een eigen creditcard voor Ilse
Ilse is verkocht aan uitgever VNU. Ze was de grootste website van Nederland, ze wordt een (internet-)uitgever.

'Netscape bespioneert internetgebruikers'
Netscape is door een gebruiker voor de rechter gedaagd omdat de browser zich schuldig zou maken aan spionage en wetsovertreding.

'Cyberspace redt Mongolië'
Jonge Mongolen willen weg uit hun land, op zoek naar werk en een betere toekomst. Volgens de achterblijvers komen ze allemaal terug, want er is wel degelijk een toekomst voor Mongolië: in cyber- space.

'Hardhitter' op zoek naar waarheid
Internet had het medium moeten zijn waar censuur geen grip op zou hebben. Maar in Servië staat nu een journalist terecht wegens online publicaties. Vorige week werd Miroslav Filipovic door zijn vakbroeders gekozen tot Europees Online Journalist van het Jaar.

Programmeren tussen de ruzies door
De laatste maanden is er hevig over geruzied tussen de omroepen, maar eind deze maand moet het nieuwe, geprofileerde, programmaschema van de publieke omroep klaar zijn. Gesprek met de baas programmazaken van de NOS, Hans van Beers: "Niemand is echt tevreden."

Goede resultaten voor Gateway
Computerfabrikant Gateway in de Verenigde Staten heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de nettowinst zien stijgen met 36 procent tot 121,6 miljoen dollar (285,7 miljoen gulden). De omzet nam toe met 12 procent tot 2,14 miljard dollar. (Bloomberg)


Voor liefhebbers van flauwe grappen is er Moppenweb, een verzameling van enkele duizenden moppen, gerangschikt op thema's als domme blondjes, seks, voetbal en raadsels. Maar er zijn natuurlijk ook belgenmoppen en zelfs een aparte categorie 'komt een man bij de dokter'-moppen. Lolbroeken kunnen ook hun eigen mop inzenden, maar, zo stellen de algemene voorwaarden van Moppenweb, "moppen zonder gevoel voor humor" worden niet toegelaten.
(www.moppen.nl)

NRC Webpagina's
15 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad