24/7 Media Europe ad
Donderdag 6 juli 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws


Alles over de Tour de France

Amerikaanse film schildert Britten af als achttiende eeuwse Nazi’s in de digitale leestafel.
Alles over de veiling van de frequenties voor mobiele telefonie in het cahier.
Nemen de Engelsen de KLM nou wel of niet over? Bekijk het dossier.
Er is olie gevonden in de kaspische zee. Het spel om de Kaspische energiebronnen in The Great Game.
Economie voor Jou over het Voorjaarsoverleg.
Studiehuis.nrc.nl, de website voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs.
In het nieuws:
Dossier EK 2000
Dossier Oostenrijk
Dossier Elektronisch Uitgeven
Dossier Telecom
Cahier Veiling mobiele-telefoniefrequenties
Cahier DNA
Filmimpressie van Oerol
Laatste nieuws:
WK 2006 naar Duitsland
Duitsland organiseert het WK voetbal in 2006. Dat hebben de 24 leden van het voltallige bestuur van de FIFA vanmiddag in Zürich beslist. Duitsland organiseerde het WK eerder in 1974. Het versloeg toen Nederland in de finale met 2-1.

Afgeschrobde Zuid-Afrikaanse pinguïns wandelen door een spoorwegloods in Kaapstad. Na een olieramp bij Robbeneiland is in Zuid- Afrika de grootste pinguïn-evacuatie ooit op gang gekomen. Zo'n 12.000 pinguïns zijn nu gewassen. Met de operatie is ruim 12 miljoen gulden gemoeid.
(Foto Reuters)
Smokkel Chinezen begon al vorig jaar
De Nederlandse tak van de misdaadbende die volgens justitie verantwoordelijk is voor het Dover-drama waarbij 58 illegale Chinezen overleden, heeft sinds medio vorig jaar op grote schaal mensensmokkel via Nederland naar Dover georganiseerd.

De smokkel schuift duizend gulden per kop
Chauffeur Lammert N., vriend van Perry W., vertelde de politie het nodige over het fatale Dover-transport met 60 illegale Chinezen. Over leider 'Us', de kapotte sluiting in de container, en de mogelijke rol van de Grijze Wolven.

Telecombedrijven passen op veiling
De partijen die meedoen aan de Nederlandse veiling van vergunningen voor mobiele telefonie vinden de aanvangsprijzen van de vergunningen te hoog. Vijf van de zes deelnemers hebben vanochtend zowel in de eerste als in de tweede ronde geen bod uitgebracht.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Bij het volgende
evenement kunnen
we dus veel beter
stewardessen inzetten

'Absurd systeem verdeling van telecomvergunningen'
Europarlementariër Wim van Velzen heeft scherpe kritiek op de verschillen in Europa bij de verdeling van vergunningen voor UMTS (Internet via de mobiele telefoon).

Van tramtunnel naar zwemtunnel
Vlak voor een belangrijke raadsbeslissing over het afbouwen van de Haagse tramtunnel liepen twee ondergrondse delen onder water. Maar Den Haag wil door met de tunnel.

 
Poetin leest zijn ministers de les
Voor het oog van de camera heeft de Russische president Vladimir Poetin twee van zijn 'veiligheidsministers' indirect gedreigd met ontslag wegens onachtzaamheid in Tsjetsjenië, waardoor zondag bij zelfmoordaanslagen naar nu blijkt 61 Russische militairen de dood vonden.

Franse 'pornofilm' leidt tot aanpassing filmkeuring
Als de makers van de Franse film Baise-moi ('Neuk me') aandacht hebben willen trekken, dan is hen dat gelukt. Een week nadat de film van Virginie Despentes en Coralie Trinh Thi werd uitgebracht, is hij inzet van een in alle openbaarheid gevoerde strijd tussen de Franse regering en een van haar voornaamste adviescolleges, de Raad van State.

Mondiaal tuinleven
De sproeiers sproeien niet en bubbelbakken bubbelen niet. Tussen de schappen van de Intratuin-vestiging in Rhoon, onder de rook van Rotterdam, wandelt slechts hier en daar een klantenpaar - een bezoek aan het 'groene warenhuis' is nu eenmaal geen solitaire bezigheid.

Möller: SEC frustreert beurzenfusie
Samenwerking tussen de Amerikaan se en Europese beurzen is pas mogelijk als de Amerikaanse toezichthouder SEC bereid is 'de Amerikaanse bril' af te zetten.

Bescheiden begin van Adriaanse als nieuwe Ajaxcoach
Co Adriaanse stelt zich in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Ajax tevreden met een plek bij de beste vijf teams van de eredivisie. "Want dan hebben we in ieder geval Europees voetbal gehaald", zei hij gisteren tijdens de presentatie voor het nieuwe seizoen.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
De Haagse zwemtunnel
Murphy's wet luidt dat wat mis kan gaan, ook werkelijk mis gaat. In de gemeente Den Haag is de tramtunnel die wordt aangelegd in het centrum van de stad, hiervan een pijnlijk voorbeeld.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad