U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Telecombedrijven passen op veiling
De partijen die meedoen aan de Nederlandse veiling van vergunningen voor mobiele telefonie vinden de aanvangsprijzen van de vergunningen te hoog. Vijf van de zes deelnemers hebben vanochtend zowel in de eerste als in de tweede ronde geen bod uitgebracht.

'Absurd systeem verdeling van telecomvergunningen'
Europarlementariër Wim van Velzen heeft scherpe kritiek op de verschillen in Europa bij de verdeling van vergunningen voor UMTS (Internet via de mobiele telefoon).

Het spoor bijster
Het doornemen van de weekbladen stemt deze week bepaald niet tot vrolijkheid. Vrouwen tussen de 25 en 35 lopen vijf keer zoveel kans om ziek thuis te komen zitten als hun even oude mannelijke collega's. Ze belanden vaak met psychische problemen in de WAO, zo blijkt uit cijfers van een onderzoek, verricht in opdracht van het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen. Een van de oorzaken is het feit dat veel vrouwen een baan in de zorgsector hebben, die als een zware last wordt ervaren. Twee redacteuren van HP/De Tijd zochten, in de traditie van het blad, een vijftal slachtoffers op om de cijfers een gezicht te geven: negentien kolommen leed onder de titel 'Jong, vrouw & ziek'.

Orange koopt virtuele nieuwslezeres
Het Britse mobiele-telecombedrijf Orange koopt de virtuele nieuwslezeres Ananova voor 95 miljoen pond sterling (332 miljoen gulden) van het Britse persbureau Press Association (PA). Ananova is als computeranimatie in staat om 24 uur per dag nieuws te lezen via internet. Het personage is ontwikkeld door de divisie nieuwe media van PA. De directie van het persbureau besloot echter onlangs de diensten op het internet van de hand te doen om zich volledig te richten op nieuws voor de zakelijke markt. Orange, sinds kort eigendom van France Telecom, krijgt door de overname ook de honderd werknemers tellende divisie nieuwe media van PA onder zich. (ANP)

FBI bekijkt Japans bod
De FBI onderzoekt een overnamebod van het Japanse telecombedrijf NTT in de Amerikaanse internetsector. De Japanners willen de grote internetaanbieder Verio inlijven, maar de autoriteiten in de Verenigde Staten vrezen dat ze daardoor geen verbindingen meer kunnen aftappen. Dat heeft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag gemeld. NTT heeft sinds mei een bod van 5,5 miljard dollar (12,7 miljard gulden) op tafel liggen voor Verio.

Beursgang Global One
France Telecom zint op een beursgang van zijn dochter Global One. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times. Het telecombedrijf zou daarmee toekomstige acquisities willen financieren. Bovendien kan het zo Franse regels omzeilen die voorkomen dat personeel opties krijgt.

Oplage dagbladen daalt
De oplage van de dagbladen is in het eerste kwartaal van dit jaar licht gedaald met 1,2 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens Cebuco, de overkoepelende organisatie van de dagbladen, komt de daling deels doordat aan het begin van het jaar de oplage altijd iets minder is. De losse verkoop nam af met 2,4 procent, hetgeen volgens Cebuco aangeeft dat de invloed van de gratis dagbladen Spits en Metro nog steeds gering is.


De NOS is op de website van de publieke omroep een uitgebreide radio- en televisiegids begonnen. Programma's van zowel publieke als commerciële omroepen in binnen- en buitenland zijn te raadplegen per zender en per programmagenre. Wie bijvoorbeeld 'sport' kiest, krijgt een overzicht van alle sportprogramma's op alle zenders. 'Film' levert een lijst met alle speelfilms. De programmaschema's lopen tot twee dagen vooruit.


(www.omroep.nl)

NRC Webpagina's
6 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad