U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Smokkel Chinezen begon al vorig jaar
De Nederlandse tak van de misdaadbende die volgens justitie verantwoordelijk is voor het Dover-drama waarbij 58 illegale Chinezen overleden, heeft sinds medio vorig jaar op grote schaal mensensmokkel via Nederland naar Dover georganiseerd.

Telecombedrijven passen op veiling
De partijen die meedoen aan de Nederlandse veiling van vergunningen voor mobiele telefonie vinden de aanvangsprijzen van de vergunningen te hoog. Vijf van de zes deelnemers hebben vanochtend zowel in de eerste als in de tweede ronde geen bod uitgebracht.

Aannemer: geen vertraging voor Haagse tunnel
Het nieuwe lek in de Haagse tramtunnel, dit keer in een damwand, kan "eenvoudig worden gedicht" en heeft "geen noemenswaardige consequenties" voor de kosten of de tijdplanning. De geleden schade wordt vrijwel zeker op de verzekeraar verhaald.

Israel in VS in conclaaf met Palestijnen
De Israelische premier Ehud Barak en de Palestijnse leider Yasser Arafat zullen onder supervisie van de Amerikaanse president Bill Clinton vanaf 11 juli voor onbepaalde tijd in Camp David in conclaaf gaan.

Verdachten van Herculesramp niet vervolgd
Het openbaar ministerie heeft in zijn pogingen de brandweercommandant en de luchtverkeersleider van de militaire basis Eindhoven te vervolgen wegens de ramp met het Herculesvliegtuig, "in strijd gehandeld met een behoorlijke strafprocesorde". Het OM wordt daarom niet-ontvankelijk verklaard. Dat heeft de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem vanochtend bepaald.

Milosevic wil kans om tot 2011 aan te blijven
Het Joegoslavische parlement is vandaag in buitengewone zitting bijeengekomen om grondwetswijzigingen te bespreken die president Milosevic in staat stellen nog tien jaar aan de macht te blijven en die Montenegro dwingen een keus te maken tussen de federatie met Servië of afscheiding.

Han Lammers (68) overleden
Han Lammers, oud-commissaris van de koningin in Flevoland, is gisteren op 68-jarige leeftijd overleden. De PvdA-politicus en -bestuurder was elf jaar commissaris van de koningin in Flevoland. Van 1984 tot 1985 was hij burgemeester van Almere, daarna werd hij Landdrost van Flevoland.

Stroomstoring treft Utrecht CS
Utrecht Centraal Station is vanochtend getroffen door een stroomstoring. Om 11.45 uur werd de bediening van wissels en seinen die de wijde omgeving van Utrecht bedienen, door de storing uitgeschakeld. Om 13.00 uur was de storing verholpen, maar volgens de NS zouden de gevolgen nog lange tijd merkbaar zijn.

Recidive bij ruim helft van jongeren
Meer dan de helft van de jongeren die behandeld zijn in een justitiële jeugdinrichting, komt binnen drie jaar na vertrek weer in aanraking met justitie.

Embargo diamant
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren een embargo van 18 maanden ingesteld tegen de export van diamanten uit Sierra Leone.

Wolkenvelden
Weersverwachting voor morgen: Veel bewolking en kans op regen in het zuiden. Alleen in het noorden wat zon. Middagtemperatuur 15 tot 19 graden. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: Uitermate koel en wisselvallig. Maxima 16 tot 17 graden.


NRC Webpagina's
6 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad