U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Molle wint prijzen voor foto's
Fotograaf Marcel Molle (35) is vandaag onderscheiden met de twee belangrijkste Nederlandse prijzen voor persfotografie. Hij kreeg zowel de Zilveren Camera voor de beste nieuwsfoto van 1999 als de prijs voor de Fotojournalist van het Jaar 1999. Molle is freelancer voor De Volkskrant en aangesloten bij het agentschap Transworld Features.

Internet verdringt televisie
Het monsterverbond van 's werelds grootste Internetaanbieder America Online en mediaconcern Time Warner creëert een ongekend conglomeraat. Nemen Internetbedrijven in de traditionele mediasector de macht over?

Het nieuwste ding
Fusies zijn zelden zo spectaculair als die tussen de twee Amerikaanse bedrijven Time Warner en AOL. Dit is een grensoverschrijdende stap, een fusie van twee werelden. Time Warner - film, kabeltelevisie, gedrukte media - en Internet-dienstverlener AOL voegen oude en nieuwe informatiekanalen samen tot één conglomeraat.

Grootschalig Internet voor zaktelefoons
Het Britse telecomconcern Vodafone AirTouch, in Nederland eigenaar van Libertel, wil vanaf juli dit jaar een ruim pakket wereldwijde Internetdiensten voor mobiele telefonie aanbieden.

Whizzkids
Topman Steve Case (42) van America Online is opgegroeid op Hawaii en begon zijn carrière als marketeer bij traditionele consumentenbedrijven als Procter & Gamble en Pizza Hut, waar hij de manager 'nieuwe pizza-ontwikkeling' was. Hij kwam in 1992, het jaar van de beursgang, in de raad van bestuur bij internetaanbieder America Online (AOL).

Rasentertainers
Een begrafenisondernemer die onder de naam Kinney Services af en toe eens investeerde in sectoren als media en film, dat vormde het begin van de bewogen historie van Time Warner. Voor Kinney Services in 1969 voor het eerst in de entertainmentindustrie stapte door de filmstudio van Warner Brothers over te nemen, had het bedrijf al eens een schoonmaakbedrijf, een honkbalclub en het stripblad Mad Magazine gekocht.

De optelsom van AOL en Time Warner
Internetaanbieder America Online (AOL) en mediaconcern Time Warner vormen samen AOL America Online. De twee hebben een gezamenlijke beurswaarde van omgerekend meer dan 500 miljard gulden en een omzet van 65 miljard gulden.

Weinig scepsis over fusie
De beleggers van Time Warner krijgen een groter financieel belang in de nieuwe combinatie dan de beurskoers van hun aandelen rechtvaardigt. Uitgaande van een theoretisch gelijkgebleven waarde van de combinatie, is de relatieve waarde van AOL ten opzichte VAN die van Time Warner met 70 procent verlaagd.

Kabelaar UPC aast op Vlaams netwerk
Het Nederlands-Amerikaanse kabelbedrijf UPC wil in België de Vlaamse kabelmaatschappij Telenet volledig overnemen. Met het bod zou een bedrag van 150 miljard frank - 8,3 miljard gulden - zijn gemoeid.

Gesnoerde monden
Het ziet er niet prettig uit, dat staat vast. De dichtgenaaide monden van populaire vocalisten als Ilse de Lange en Guus Meeuwis roepen pijnlijke associaties op met folteringen in verre landen. Erwin Olaf, de maker van de foto's en het reclamefilmpje, heeft zijn werk dus goed gedaan. Het is op zijn minst afschrikwekkend te zien hoe die lieden monddood zijn gemaakt.

Writers Block
Wil je aan de vrouw of er juist vanaf? Altijd al willen weten waarom je vriend zijn voeten nooit wast? Het digitale magazine Writers Block geeft antwoord.

Philips stelt webtelefoon uit
Elektronicaconcern Philips komt pas over een halfjaar met een mobiele telefoon met Internettoepassingen, het zogeheten wireless aplication protocol (wap). Dat heeft manager G. Buyst van Philips Consumer Communications gisteren gezegd. Concurrent Nokia heeft al zo'n 'wap- toestel' op de markt, anderen volgen op korte termijn. Philips wil wachten totdat de markt rijp is. Het bedrijf wil het marketingsbudget verdubbelen om eind volgend jaar 10 procent van de Europese markt in mobiele telefonie in handen hebben. Nu is dat volgens het bedrijf 6 procent.

Ex-topvrouw Baan stapt in e-commerce
Ex-topvrouw Mary Coleman van de in de problemen geraakte automatiseerder Baan stapt in de e-commerce. Een week na de aankondiging van haar plotseling vertrek heeft Coleman een nieuwe functie in de handel op internet gevonden. Zij wordt directeur van de Internet Capital Group inSan Francisco. Coleman zei Baan gedag omdat, zo luidde de officiële verklaring, zij dichter bij haar huis in Sillicon Valley wil werken. Analisten vermoeden echter dat er een verschil van mening aan het vertrek ten grondslag ligt. Wie met wie in de clinch lag, is niet duidelijk. Op hetzelfde moment dat Coleman opstapte, maakte Baan zware verliezen bekend. De koers van het aandeel stortte in elkaar.


Nog ongeveer een maand te gaan voor Valentijnsdag. Wie de kriebels nu al voelt opkomen, kan een liefdes-rekenmachine op internet de kans laten berekenen of het wat 'wordt' tussen twee personen, op basis van de namen van de twee (potentiële) geliefden. Je krijgt er ook een persoonlijk liefdesadvies bij. Handig: je kunt het kanspercentage meteen op een digitale Valentijnskaart zetten en die al dan niet anoniem versturen.

(www.lovecalculator.com)

NRC Webpagina's
11 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)