U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Writers Block

MARIE-JOSÉ KLAVER
Wil je aan de vrouw of er juist vanaf? Altijd al willen weten waarom je vriend zijn voeten nooit wast? Het digitale magazine Writers Block geeft antwoord. Liefdesdeskundige Arnold Jonk prikt in de laatste editie de mythe van de bindingsangst door. "Bindingsangst is het perfecte excuus geworden om uit een verhouding te stappen waar je toch al weinig zin meer in had. 'Sorry, ik hou veel van je, maar ja, die bindingsangst hè?' En vrouwen pikken dat. Ze vertellen het elkaar, en ze gaan er meer en meer in geloven."

Het maandelijks verschijnende Nederlandstalige e-zine Writers Block bestaat sinds april 1996. In de loop der jaren is het 'digitaal doordacht schrijversplatform', zoals de redactie de publicatie omschrijft, uitgegroeid tot een lezenswaardig magazine met artikelen over muziek, film, televisie, wetenschap, politiek en human interest. De redactie bestaat uit vier vrijwilligers (studenten, een techneut en 1 werkloze academicus), die surfers aanmoedigen om ook bijdragen te leveren. Deze maand debuteert Renzo Verwer met een verdienstelijke recensie van Michiel Hegeners boek Het Duckdenken. Omdat de jonge journalist zich afvroeg of Hegener serieus meende dat de levenswijze van Kwik, Kwek en Kwak van invloed is op het handelen van de generaties dertigers en veertigers die als kind (soms stiekem; bij Hegener thuis was het blad verboden) de Donald Duck hebben gelezen, heeft Verwer de auteur ook geïnterviewd. "De onbevooroordeeldheid spreekt me steeds weer aan. De daadkracht ook, de hang naar het terrein (ik schreef alle huidige ANWB-gidsen over de Veluwe)", luidt Hegeners antwoord op de vraag of de neefjes Duck een voorbeeld voor hem zijn.

De nieuwe rubriek 'Woordenboek van de 21e eeuw' stelt nog weinig voor. De opvolger van het Woordenboek van de jaren negentig (chipspunt, doorcommuniceren, crash, trendziekte) bevat niet meer dan wat flauwe woordspelingen op 'millennium' (millullium, millenniumkater).

(www.writersblock.net)

NRC Webpagina's
11 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)