U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Schuble bekent illegaal geld te hebben ontvangen
BERLIJN, 11 JAN. Na oud-kanselier Helmut Kohl blijkt nu ook CDU- voorzitter Wolfgang Schuble illegale gelden te hebben aangenomen. Een week geleden distantieerde de CDU-leider zich nog van Kohl in de zwartgeld-affaire. Gisteravond gaf Schuble in het televisieprogramma Farbe Bekennen toe dat hij in 1994 van de wapenhandelaar Karlheinz Schreiber 100.000 mark in contanten heeft aangenomen. Het geld is terechtgekomen op een van de geheime rekeningen van de CDU.

Griepepidemie is nog niet uitgewoed
ROTTERDAM, 11 JAN. Wordt het de ergste griepepidemie in jaren? Het influenza Sydney-A virus, dat door Europa waart, is nog niet uitgewoed. Mogelijk biedt het einde van de schoolvakanties het virus nieuwe verspreidingskansen.

Duitse bisschop ontketent debat over aftreden paus
ROME, 11 JAN. De Duitse aartsbisschop Karl Lehmann heeft in Italië een heftige discussie op gang gebracht door in een interview te suggereren dat paus Johannes Paulus II (80) wel eens zou kunnen besluiten af te treden. De Italiaanse pers concludeerde dat Lehmann wil dat de paus aftreedt. Hoge curie-prelaten vinden Lehmanns suggestie een schande. De aartsbisschop heeft echter ook bijval gekregen van Vaticanisten die zijn moed om het onderwerp aan te snijden hebben geprezen.

Celstraf geëist tegen aanklager
ARNHEM, 11 JAN. Tegen de Bredase officier van justitie C. van Spierenburg is gisteren voor de rechtbank in Arnhem negen maanden cel geëist wegens meineed, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De openbare aanklager wordt ervan verdacht onder ede te hebben gelogen over een deal met een crimineel die als kroongetuige zou optreden.

Grote problemen bij grens Spanje
MADRID, 11 JAN. De blokkade van Franse transportwerkgevers leidt ook bij de Spaans-Franse grens tot grote problemen. Een belangrijk deel van het inkomend en uitgaand vrachtverkeer in Spanje ligt stil of loopt ernstige vertragingen op.

Huizen 16,3 pct duurder in 1999
ROTTERDAM, 11 JAN. De huizenprijzen zijn het afgelopen jaar ondanks de rentestijging explosief gestegen, zij het dat het tempo van de prijsstijging wat afneemt. Over geheel 1999 steeg de prijs van een woning met gemiddeld 16,3 procent naar 347.000 gulden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars bekendgemaakt.

Londen wist van smokkel Libië
LONDEN, 11 JAN. De Britse regering heeft de diplomatieke betrekkingen met Libië in juli vorig jaar hersteld hoewel ze toen al wist dat dat land probeerde via het Verenigd Koninkrijk raketten te smokkelen.

Oppositie in Servië eensgezind
BELGRADO, 11 JAN. De Servische oppositie is het gisteren eens geworden over een plan voor gezamenlijke demonstraties tegen het bewind van president Slobodan Milosevic als deze vervroegde parlementsverkiezingen blijft afwijzen.


NRC Webpagina's
11 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)