U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
O tempora, o mores
Het begon onschuldig. Uit een grijs verleden meen ik me te herinneren dat de NCRV wel eens zonderlingen opzocht. Filosofische kluizenaars in holenwoningen, eenzame boertjes. Ze werden gevoelig neergezet. De mondharmonica van Toots Thielemans viel halverwege in. Daar waren toen nog televisieprijzen mee te verdienen.


T V   V O O R A F :


Het nieuwe Duitsland
Aan weerskanten van de vroegere Duits-Duitse grens hebben tientallen jaren lang brede stroken overwegend agrarische gebieden in een achterstandssituatie verkeerd. De West- Duitse regering probeerde daaraan zonder veel succes wat te doen met subsidies. Het DDR-regime had minder bezwaar tegen de leegte langs de grens met de rijke en ook ideologisch gevaarlijke Bondsrepubliek. Zo bleef een brede, min of meer spontaan gegroeide demarcatielijn in stand van arme, oude dorpjes, smalle wegen en verstilde landschappen tussen Oost en West.


W E B   W E R E L D :


Writers Block
Wil je aan de vrouw of er juist vanaf? Altijd al willen weten waarom je vriend zijn voeten nooit wast? Het digitale magazine Writers Block geeft antwoord. Liefdesdeskundige Arnold Jonk prikt in de laatste editie de mythe van de bindingsangst door. ,,Bindingsangst is het perfecte excuus geworden om uit een verhouding te stappen waar je toch al weinig zin meer in had. `Sorry, ik hou veel van je, maar ja, die bindingsangst hè?' En vrouwen pikken dat. Ze vertellen het elkaar, en ze gaan er meer en meer in geloven."


NRC Webpagina's
11 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)