NRC Handelsblad: vandaag Dinsdag 11 januari 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Millenniumsite

bolletjeLaat Fokke & Sukke praten in een nieuwe wedstrijd.
bolletjeHelp! Een begrotingsoverschot! in Economie voor jou.
bolletjeSuccesvolle fondsen zien kans hun prestaties te herhalen: Rendement Beleggingsfondsen.
bolletje Profiel over de veranderende opvattingen in Nederland Anno '00.
bolletje Omdat niet iedereen alles op het web kan lezen - een selectie artikelen in de Digitale leestafel.
bolletje Sportkalender 2000: de belangrijkste evenementen van het komende jaar.
bolletje In het nieuws:
Dossier Belastingplan 2001
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )



Zilveren Camera 1999
ROTTERDAM - Met deze opname van een politieactie tijdens de rellen in Rotterdam na het kampioensfeest van Feyenoord op 25 april vorig jaar heeft freelance fotograaf Marcel Molle
(onder andere de Volkskrant) vanmorgen de Zilveren Camera 1999 gewonnen. Molle werd ook uitgeroepen tot Fotojournalist van het jaar 1999.

Europa dwingt tot andere opzet zorg
Het Nederlandse zorgstelsel moet onder invloed van de Europese regelgeving ingrijpend veranderen. Het is nu onvoldoende toegankelijk voor nieuwe (buitenlandse) hulpverleners en zorgverzekeraars. Tot deze conclusie komt de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg in het advies 'Europa en de gezondheidszorg', dat vandaag wordt aangeboden aan minister Borst (Volksgezondheid).

* Stille tocht na klap die Daniel (17) fataal werd
De gewelddadige dood van de 17- jarige student journalistiek Daniel van Cotthem was voor vijf oud- klasgenoten aanleiding tot het organiseren van een stille tocht in Vlaardingen.

* Belastingplan kan rekenen op steun Kamer
Minister Zalm en staatssecretaris Vermeend kunnen de champagnefles ontkurken. Hun belasting- plan komt ongeschonden door het parlement.

* Schuble bekent illegaal geld te hebben ontvangen
Na oud- kanselier Helmut Kohl blijkt nu ook CDU-voorzitter Wolfgang Schuble illegale gelden te hebben aangenomen. Een week geleden distantieerde de CDU-leider zich nog van Kohl in de zwartgeld-affaire.

* Een week vermoeidheid, spierpijn en hoge koorts
Het griepvirus dat in Europa actief is, is hetzelfde als dat van vorig jaar. De kans is klein dat het een enorme epidemie wordt.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Film en Video - premières
* Profiel
* Kunst van de Week
* Videoclip
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )


Krekel
Krekel
Heeft u al griep,
of doet u
vast alsof?

 

( a d v e r t e n t i e s )

* Internet verdringt televisie
Het monsterverbond van 's werelds grootste Internetaanbieder America Online en mediaconcern Time Warner creëert een ongekend conglomeraat. Nemen Internetbedrijven in de traditionele mediasector de macht over?

* De Nieuwe Economie koopt de Oude
Een nieuwe eeuw, een nieuwe superfusie. Een Internet-kwajongen koopt de meest prestigieuze Amerikaanse media onderneming. Dit is de Nieuwe Economie: hij betaalt niet contant, maar met eigen papiergeld.

* Grootschalig Internet voor zaktelefoons
Het Britse telecomconcern Vodafone AirTouch, in Nederland eigenaar van Libertel, wil vanaf juli dit jaar een ruim pakket wereldwijde Internetdiensten voor mobiele telefonie aanbieden. Vodafone maakte vanochtend bekend dat het daarvoor een alliantie heeft gesloten met een aantal leidende technologiebedrijven als computerproducenten Sun, IBM en Psion en telecombedrijven Nokia en Ericsson.

* Gil na verhoor van vier uur weer vrij
De voormalige voorzitter van de voetbalclub Atlético Madrid, Jesús Gil y Gil blijft vooralsnog op vrije voeten. Dat besloot gisteren een Spaanse onderzoeksrechter na een verhoor van vier uur. Gil wordt verdacht van grootscheepse fraude en oplichting rond Atlético. De verhoren van Atlético-bestuurders, onder wie Gils zoon Miguel Angel Gil worden vandaag voortgezet


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Het nieuwste ding
Fusies zijn zelden zo spectaculair als die tussen de twee Amerikaanse bedrijven Time Warner en AOL. Dit is een grensoverschrijdende stap, een fusie van twee werelden. Time Warner - film, kabeltelevisie, gedrukte media - en Internet-dienstverlener AOL voegen oude en nieuwe informatiekanalen samen tot één conglomeraat. De gevolgen hiervan zijn verstrekkend, zowel voor andere ondernemingen in de informatie- en media-industrie, als wereldwijd voor consumenten en afnemers.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement

( a d v e r t e n t i e s )