U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Witteman winnaar Nipkowschijf
VARA-presentator Paul Witteman is dit jaar de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf, de jaarlijkse prijs van de tv-critici. Hij wordt geëerd als ,,een buitengewoon knappe tv-journalist die in diverse genres zichzelf blijft en daarbij altijd scherp is''.



'Archieven ten onrechte vernietigd'
De inlichtingen- en veiligheidsdiensten hebben ten onrechte documenten vernietigd. De voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken is ,,ambtelijk tekort geschoten''. De Tweede Kamer is verkeerd ingelicht over de vernietiging van de archieven. Het archief van de Militaire Inlichtingendienst (MID) is ,,chaotisch''.



Hof bekijkt afluisteren door Britse politie
In een zaak tegen een Engelse drugsverdachte mag de verdediging voor het eerst buitenlandse agenten horen over de opsporing.



Geding HMG tegen A2000
De Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter de televisiezenders RTL4, RTL5 en Veronica, daagt het Amsterdamse kabelbedrijf A2000 voor de rechter.



Sterke opening festival Cannes
De organisatie van de vijftigste jubileumeditie van het Internationale Filmfestival van Cannes stond vorig jaar voor een onmogelijke opgave.



De bronnen van het alledaagse leven
Geschiedenis is nog al te vaak een zaak van ,,bekende mensen en grote daden'', vindt Ineke Strouken, voorzitter van de Stichting 'Brieven aan de Toekomst'. Daarom heeft de stichting Nederlanders opgeroepen om op 15 mei te beschrijven wat ze die dag doen. Hun brieven zullen worden gearchiveerd.



Rechtszaak nabij tegen Microsoft
Het softwarebedrijf Microsoft heeft gisteren een kleine overwinning geboekt in de juridische strijd rond zijn besturingsprogramma Windows. Tegelijkertijd hangt het bedrijf volgens hardnekkige geruchten morgen een omvangrijke anti-trustzaak boven het hoofd.



Straatsburg: verbod op tabaksreclame
Ondanks een intensieve lobby van de tabaksindustrie heeft de meerderheid van het Europees Parlement vanmiddag ingestemd met een verbod van tabaksreclame in de Europese Unie.



Albert Heijn gaat boeken verkopen in supermarkten
Albert Heijn gaat boeken verkopen. De supermarktketen begint volgende week met een experiment in 57 winkels dat waarschijnlijk een half jaar gaat duren.



Consumentenpoot van Enertel naar United Telekabel
Enertel, het telecommunicatiebedrijf van energie- en kabelbedrijven, wordt gesplitst. United Telekabel neemt een meerderheidsbelang in de consumentenactiviteiten van het bedrijf. Het Amerikaanse Worldport krijgt de rest van Enertel in handen.



De verrader van Sarajevo
De vele vijanden van Emir Kusturica, ex-Joegoslavië's veruit geniaalste filmmaker, hebben er werkelijk alles aan gedaan om Underground, de film waarmee Kusturica in 1995 de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes won, zwart te maken.




Het filmfestival van Cannes begint vandaag. De nieuwe films van Lars Von Trier en Ken Loach worden er gepresenteerd en juryleden, onder wie Sigourney 'Aliens' Weaver en rapper MC Solaar, bepalen wie de Gouden Palm krijgt. Op de officiële site dagelijks nieuws en een overzicht van hoogtepunten uit de 51-jarige geschiedenis. Ook videobeelden van persconferenties en de beruchte 'red carpet ceremony'.

(www.festival-cannes.fr)

NRC Webpagina's
13 MEI 1998



( a d v e r t e n t i e s)
Rabobank Internetbankieren

BMW - huisselectie showroom

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)